onsdag 14 januari 2009

Lite håglös.

Därav tystnaden. Men jag är i startgropen och grunnar på vilken ände man ska börja i, i år. Jag börjar tro att jag har räknat alldeles tokigt när getterna ska killa i alla fall. Det kommer nog en drös runt 20 dagar innan jag hade väntat. Kanske redan om drygt en vecka med andra ord. Det vore skönt med senare killning så att betet kommer igång för dom små fortare. Men, envisas man med att hålla bocken ihop med flocken året runt. Ja, då kan dom spela en såna spratt.

Och så är jag sugen på att bygga den där kåtan som jag har tänkt på så mycket. Grannen har gallrat björk så halva jobbet är ju nästan gjort. Jag tänker mig någon slags svensk nybyggare/same hybrid med både plåtkamin och härd att elda på. Tro nu inte att den enda bilden jag hittade var från Skansen. Men jag tyckte det var roligt att få med två byggnader som betytt mkt. för mig i livet. Den samiska kåtan och min födelsekyrka som skymtar fram som det första tornet där bakom till höger. Jag har flyttat 44 gånger (eller är det 45?) i livet, men trakten kring den kyrkan har av olika anledningar alltid återkommit. Jag tror aldrig det går något flyttlass dit hän något mer. Men chaufören på Fonus får gärna veta vägen dit.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja ha dig som guide i hufvudstaden vid tillfälle. Går det att ordna? Är sjukt svag för gamla hus och gränder och blir alltid lite knollrig av att uppleva folkmyller. Här hemma myllrar det så lagom...

  Klart att du ska bygga en kåta! Det har du ju pratat om länge nu. I år är det nog tajm.

  Jag har alldeles för många ändar att börja med. Ägnar en del tid åt att rangordna dem. Så svårt att göra allt samtidigt.

  SvaraRadera
 2. Ordna en kåtfest,ha ha. Vad illa det blev. Men samla ihop vänner som får bygga så är det gjort på en grisblink och så får du bjuda på mat.... Jag siktar på en humlehydda i år.

  SvaraRadera
 3. Haha! Vilket bra ord, "kåtfest". Det fattar man ju redan när inbjudningen kommer att det kommer att bli dundersuccé!

  SvaraRadera
 4. Länge sen man var på en sån :-/

  SvaraRadera