söndag 4 januari 2009

Korumpa.

Jag tror bestämt att jag har gått in i väggen. Eller så är jag bara vinterlat för att jag borde gått i ide i Oktober. Men allt, ALLT.....tar emot. Gå upp ur sängen? Åh, måste jag?! Hämta vatten i brunn? Nä, jag kan gå törstig en timme till. Gå på dass? Nä, det är kallt ute *knip* Man gör det nödvändigaste, men någon glädje.....ger inte vardagen så här års.

Men imorgon, blir det förhoppningsvis ett ljust avbrott i hemmatrasket. Jag ska hjälpa bekanta med hemslakt av 4 får. Slakt i sig, är ju aldrig trevligt. Men det blir nog lite mellansnack och sånt. Och så får jag se en del av länet jag inte sett ännu. I alla fall inte så noga. Och så får jag köra lite bil. Man tänker så bra i bilen. Kommer på små sanningar om hur det är. Hälften är ju glömt när man kommer hem, så klart. Men, kanske räcker det om någon på väg någonstans i världen har tänkt lite? Det är ju rätt många som inte gör det, menar jag.

6 kommentarer:

 1. Jag lider av samma syndrom om det är till någon hjälp. Julen och hela December har stått mig upp i halsen. "Julen är underbar,varje årstid har sin charm,det blir ju iallafall lite ljusare med alla juleljus" säger alla. Hur kan man tycka illa om en årstid? Alla verkar älska hela vintern för att man får tända ljus och äta dadlar mitt i.....
  Men snart ska du se kvillrar det till! Man kan jobba ute utan att man fryser ihjäl. Men vi är på rätt sida av året tycker jag. Snegla lite på postorderfröer och drömma lite.

  SvaraRadera
 2. Vi avskaffade julen för ett par år sedan. Ingen av oss tillber varken gud eller mamon. Och då vi inte heller firar hanokah eller eid al fitr, kändes det hädiskt att "fira" jul. Vi tittar INTE på Kalle Anka, köper inga julklappar och sitter inte och ler åt släktingar vi inte ens tycker om. Åt blopudding på julafton. Med lingon. Nej, då känns vintersolståndet mer angeläget. Det blir bara ljusare efter det.

  SvaraRadera
 3. Jag har oxå stiftat oönskad bekantskap med den där berömda väggen. Och som duktig flicka har jag minsann byggt den själv! Ska skaffa mental pannlampa och nogsamt se mig för så att det inte blir fler väggbumpar under det nya året.

  Jag vill dra mossa med tårna NUUUU!!

  SvaraRadera
 4. Och hur många olika färger på mossa det finns!

  Så barnsligt,men har du provar att säga pakorum snabbt en massa gånger?
  Det är samma klass på det om att räkna till Charlotta:-)Charlett,charltvå,charltre.....

  SvaraRadera
 5. Björmmossa....mmmmm. Och titta nära nära, på dom små fjunen...som blomknoppar i miniatyr. Men, mossa var väl sporer förresten?

  Säg "Far hänger upp hinkar i taket" fort om och om igen efter varandra. Inte barnsligt alls, bara mänskligt.

  SvaraRadera
 6. Min pappa är hissmontör han... så när han jobbar, säger han att han hänger opp hissar hela dagarna... :-D

  SvaraRadera