lördag 31 januari 2009

Hej världen.....


Ok, ok...inget märkvärdigt kan nog många tycka. Men jag är helt fascinerad över att man nu kan göra sig sedd i stort sett över hela världen, från en liten skogsdunge i Östergötland. Tittade just på statistiken och det sitter någon i Nya Zeeland, en handfull i Danmark, en i Ungern, 7 i klippiga bergen, ja lite varstans och läser det jag skriver. Vore ju kul om ni var här live på ett rekorderligt gammaldags kafferep ala 1912 som på bilden, för det är lätt att börja tro att man är den sista kvar på jorden efter en katastrof eller något. Men det värmer att ni sitter där ute, och att ni återkommer.

Bilden är tagen i Heda på ett kafferep ca: 1912. Och personerna är sittande från vänster: "Snickarmor", Johanna Josefina Rapp, Emma Carlsson, Klara Pettersson.

Stående från vänster: Bröderna Henning och John Carlsson, bröderna Axel och Nisse Rapp, Anna Carlsson (syster till Henning och John), systrarna Edit och Ester Pettersson.


Hur lång tid tog det på den tiden, för ett brev att komma fram till USA eller Nya Zeeland?

11 kommentarer:

 1. Ååh, kafferep och sju sorters kakor... Du jävel, vad jag skulle vara bra på det.

  SvaraRadera
 2. Konjakskransar, pepparnötter, moster Diddis skorpor, klenäter m. körsbärssylt, mjuk pepparkaka, tigerkaka, Ambrosia, struvor.....är ord som dyker upp i mitt huvud. Och getingar!

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig varit på ett sju sorters kakor-kafferep. Men jag har fikat miljoner gårnger! Tigerkaka är ju en höjdare. Vetebröd. Gaffelkakor med russin. Mandelmusslor med grädde och sylt. Sockerkaka. Rullade rån med chokladändar. Rulltårta. Nötkakor. Kokostoppar. Likamycketkaka (den är godast i smetstadiet, innan den är bakad i ugnen). Vaniljkransar.

  Det finns så mycket gott!!! Vi borde ses och kafferepa tillsammans - fast jag vill ha saft.

  SvaraRadera
 4. Visst är det häftigt med hela världen på besök :o)
  Fast jag kan fundera över vad besökare hos mig från t ex Argentina, Ungern och Japan egentligen fått ut av besöket på min ursvenska hönsblogg...

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det häftig att vi nu lever så 'nära' varandra över hela jorden!? I det närmsta kan jag jämföra med då min bror var i Kenya första gångerna för kanske 10-15 år sedan; då skrev vi 'vanliga' brev till varann och det tog ju kanske 8-10 dagar innan de kom fram. Idag kan vi istället skicka sms fram och tillbaka hur raskt som helst! Vanliga brev tar dock fortfarande ungefär lika lång tid....

  SvaraRadera
 6. Grattis till tillökningen, farfar!
  Fika a la 1912 vore inte fel, nåndag..
  Kul att ni bloggare håller koll på besökarna, det är väl halva nöjet kan jag tänka mig ;-)
  Att världen krymper har väl sina fördelar.
  Men jag saknar riktiga brev.
  Ekorren

  SvaraRadera
 7. Såna som kommer i brevlådan menar du? Ja, dom är ovanligare idag. Fast jag fick ett före jul ifrån en vän som jag säkert inte sett på 10 år. Så, postverket verka funka fortfarande. Trots allt :-)

  /C

  SvaraRadera
 8. sitter det naan paa nya zealand? tror du det,,det laet saa rart :)

  i dag tar posten hit ca en vecka.
  pa den gamla "goda" tiden tog det naagon maanad.

  SvaraRadera
 9. Ja, du sitter där på Nya Zeeland som en alldeles klar och påtaglig liten röd prick i min statistik. Trevligt, tycker jag.

  SvaraRadera