fredag 28 maj 2010

Socksticksmaskinsdemo

Far kom igår. Från USA ända till Boxholms station denna gången. Hämtade honom där och såg till att han installerades ordentligt i sin lilla stuga. Kul att ses igen. Två lite småsura gubbar i en liten Saab. Hmjo, jag har att brås på....

Socksticksmaskinsdemo. Långt ord! *puh* Packade alla fall ned två maskiner plus alla sockgarnerna jag hade färgat och begav mig till stickcaféet på Albackens Trädgårdskafferi. Där jag höll en liten demonstration av två av mina sockstickmaskiner. Eller ja, på den ena då. Den andra, Viktorian fick följa med som exempel på en svensk maskin. Eller ja, svensk.....hon är en Imperia tillverkad i England och omdöpt till Viktoria för den svenska marknaden någon gång runt 1930.

Demon gick bra och vi hade det trevligt, som vanligt. Den tionde Juni ville dom ha dit mig med en maskin igen. För då skulle visst pressen komma. *gulp*

Och imorgon bär det iväg till det riktiga Småland. En liten roadtrip i miniformat för att hälsa på min vän M en sann fibersjäl som skriver bloggen Nya Stickerian. Det är ruskigt sällan jag får träffa andra fiberholics. Så jag packade inte ur bilen efter demon, utan lät allt vara kvar för morgondagen. Hon har en lite annorlunda rundstickare än mina. En av märket Favorit, i gott skick. Så jag ska bland annat ta mig en titt på den och se om vi inte kan skrämma lite liv i den. "Får jag se på din, så får du se på min!"

2 kommentarer:

  1. Låter mysigt det där med strumpstickningsmaskin. En sån ska jag hålla ögonen öppna efter Skulle vilja ha en vanlig också, den gång ekonomin och lärlusten tillåter. :)

    SvaraRadera
  2. Hehe ;)
    Riktiga Småland, ja det är det nog. Tittar man på kartan och sätter fingret i mitten av nämnda landskap så bor jag precis där. I hjärtat av Småland. Ska bli kul å ses igen!

    SvaraRadera