tisdag 11 maj 2010

Det grorTexten är ju rätt träffande :-) Men jag gör faktiskt annat också.

Butternut squash, vinter squash, jättepumpa, oxhjärtstomater, kardoner, alla gror. Chilin Chocolate Scotch Bonnet är dock lite blyg. Fröna är gamla och det hela är väl mest ämnat som ett experiment. Jag sätter alla och tar hand om det lilla som ev. kommer upp. Squashen är tio år gammal och tittade upp med ett "rrrrraaawwwrr" livskraftig som få. Tänk om man själv kunde vakna upp på samma sätt efter en natts dvala bara. Spenaten fick nog en känslomässig störning efter att muppkatten utsett pallkragen till kattlåda. Ser ingen aktivitet där alls, efter att nätet kom upp. Kanske får så om den med fräsha frön? Jag vet ju inte ens hur lång tid alla sorter brukar ta på sig.

Näst på tur står bönorna Jabobs Cattle beans, och King Of The Early som jag fått av en dam i USA. En gammal Bondböna från en hobbyodlare och en gammal lokal ärta en farbror här odlade i 30-40 år innan han dog. Ska tydligen torkas till grön ärtsoppa. Men jag har bara åtta ärtor, så det blir nog till att spara den skörden till utsäde.

Min plan är "få men användbara sorter och mycket av varje"

6 kommentarer:

 1. Låter som vettiga odlingsplaner. Själv har jag en liten svacka nu, det känns som om ingenting kommer upp ur jorden... Men kanske, kanske är det på väg att vända nu, bönorna jag satte inomhus för några dagar sedan har börjat komma upp!

  SvaraRadera
 2. oh vad ag diggade den där låten. .. Tyvärr har ag inga gröna fingrar. . . Får inte ens krukväxter att hållas vid liv.

  SvaraRadera
 3. Våren är härlig! Kanske man kan få ett par ärtor i höst?

  SvaraRadera
 4. "She's taking pictures of socks again
  ... poor girl "
  have they been looking at my Flickr account ?

  SvaraRadera
 5. That exact frase made me LOL.

  SvaraRadera
 6. Jag dör av skratt! Åh så fantastisk den var, tror du att det är min man som skrivit den? Skönt att det finns fler än jag! Vad har hänt med din webbshop?

  SvaraRadera