Du behöver:
20 mördarsniglar
Till kokspadet: En röd lök i klyftor, en bit morot, kryddor som persilja, dragon, timjan, lagerblad, 1 msk vinäger, några pepparkorn.
Skölj sniglarna noga och gnugga dem med salt. Skölj mer för att få bort så mycket slem som möjligt. Förväll sniglarna under kort tid i tre–fyra omgångar med rent vatten.
Koka sedan upp omkring 2 liter nytt vatten och tillsätt kryddor, lök och morot och vinägern. Låt sniglarna koka med en timme. Spola av, skär ett snitt i buken på varje snigel och skrapa ur och släng innanmätet. Hacka sedan resten av snigelkroppen fint.1 dl tärnat bacon
1 hackad lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 halv finhackad chili
1 dl hackat kryddgrönt, förslagsvis persilja, dragon, timjan, oregano eller gräslök.
1 strimlat finhackat citronskal
4 skivor gott bröd som baguette, skuren diagonalt
Smör till stekning
råsocker
chilipulver
smör
Dela persikan i fyra bitar och lägg i en liten form. Strö på råsocker, chilipulver och salt. Klicka över smör. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter.
Fräs baconet med lite smör. Tillsätt vitlök, lök och chili. När löken är mjuk, häll i de hackade sniglarna. Fräs 1 minut. Rör i lite mer smör och dra bort pannan från värmen. Rör ner kryddor och citronskal. Peppra.
TT
Och så hittade jag även detta recept av okänt ursprung.
"Recept på mördarsnigelragu
För humant tillvägagångssätt: Döda sniglarna genom att lägga dem i frysen.
Ingredienser
mördarsniglar
vitlök
persilja
sweetchilisås
creme fraiche
kantareller
smör
dijonsenap
olivolja
tequila
Koka sniglarna i 30 minuter i saltat vatten.Ta upp, skölj i kallvatten med
lite salt. Dela sniglarna på längden och plocka ut innanmätet. Skölj i
kallvatten och preparera med salt. Koka därefter i ytterligare 30 minuter
för att få sniglarna möra. Skölj dem i kallvatten igen. Hacka dem därefter
grovt.
Fräs grovhackad persilja och vitlök i olivolja.
Lägg i sniglarna, och därefter kantareller. Rör om.
Häll i tequilan och flambera.
Tillsätt sweetchilisås, dijonsenap och creme fraiche. Salta och peppra. Låt
koka en kort stund.
Servera på rostat bröd."
För humant tillvägagångssätt: Döda sniglarna genom att lägga dem i frysen.
Ingredienser
mördarsniglar
vitlök
persilja
sweetchilisås
creme fraiche
kantareller
smör
dijonsenap
olivolja
tequila
Koka sniglarna i 30 minuter i saltat vatten.Ta upp, skölj i kallvatten med
lite salt. Dela sniglarna på längden och plocka ut innanmätet. Skölj i
kallvatten och preparera med salt. Koka därefter i ytterligare 30 minuter
för att få sniglarna möra. Skölj dem i kallvatten igen. Hacka dem därefter
grovt.
Fräs grovhackad persilja och vitlök i olivolja.
Lägg i sniglarna, och därefter kantareller. Rör om.
Häll i tequilan och flambera.
Tillsätt sweetchilisås, dijonsenap och creme fraiche. Salta och peppra. Låt
koka en kort stund.
Servera på rostat bröd."
Och en sökning på slug recipe, gav alltför många träffar för att återge här :-) Så, där har allt vi lösningen! Odla kött i grönsakslandet! Mer sallad, någon?
Åh! Tusen tack, inga problem med råvaror, i alla fall! :-D
SvaraRaderaBorde annars gå att göra färs. *örrk*
SvaraRaderaMen TÄNK om man kom på något bra att göra med dem! Man kunde tjäna pengar på sitt patent OCH bli populär genom att bidra till sniglarnas utrotning!
SvaraRaderaSedan måste man starta import från Spanien... :-)
Det lät outskrivligt äckligt...
SvaraRaderaDet var det äckligaste jag läst på länge... :-D
SvaraRaderaMin son tyckte det var äckligt men häftigt men äckligt.
Äckligt, men jäkligt roligt!
SvaraRaderaJag tänkte ta upp den här idén på lunchen idag, men avstod! Men go´lust hade jag, det måste medges :)!
humant att frysa ihjäl? Huga...jag hatar att frysa och jag inte tänka mig en värre död. Hoppas det kommer något gott ur mördarsniglarna, då kan mor bli miljonär på en vecka!
SvaraRaderaHar visst något med typen av nervsystem att göra. Att dom faller i dvala först. Men ajja....bättre än att drunkna i öl, vrida sig i plågor i salt, bli klippt itu med sax och allt annat folk har för sig.
SvaraRadera