söndag 8 mars 2009

Svåra tider.....

Foto: www.fotoakuten.se

Värsta krisen sen 40-talet! Var då? Alltså, det kan ju bero på mina ögon. Men jag ser bara att det knorras i finansvärlden. Jag ser inga brödköer. Inga soppkök eller surrogatkaffe. Inga köer utanför soc. Inga ransoneringar. Inte ens frivilliga sådana. Jammen, klart grabben ska ha en motocross och familjen behöver ännu en elslukande platt-tv. Och lillflickan en ny mobiltelefon. Hela hus är upplysta och uppvärmda fastän alla sitter i tv-rummet. Och hur långt gick du efter drickvatten till dina barn idag? Men det kanske säger mer om mina ögon, än om hur det verkligen förhåller sig.

Så ska en av våra prinsessor gifta sig, och jääääklar vilken kris vi plötsligt fick igen! "Nä, det får dom betala själva!" Men varför då, när vi har valt att ha kvar monarkin? Eller ja.......sort of. Och varför inte, när summan av enbart våra dåliga vanor och slarv vida överstiger kostnaderna för ett prinsessbröllop?

Däremot, så känner jag att detta är ett ypperligt tillfälle för kungahuset själva att visa hur modernt och följsamt det är, eller kunde vara. Ett vackert, sparsamt, personligt bröllop följt av tv skulle sprida en enorm goodwill både hemma och utomlands. "Sparsam och klok prinsessa gifter sig hemma i trädgården och skänker bröllopspengarna till de behövande!" Ja, industrin då....*host*

Men, jag kanske bara behöver en synundersökning......igen.

4 kommentarer:

 1. Visst är det kris! Konsumenterna sviker ju marknaden!!!

  Hua.

  Eller inte.

  Käre, gå inte till optikern och skaffa glasögon.

  SvaraRadera
 2. Så jag kan ha mina gamla då? Vad skönt!

  SvaraRadera
 3. inte heller inne i hönshuset är det kris, där har hönorna just fått igång äggläggandet efter vintervilan. eller hos fåren dom går ju i väntans tider och har mat så det räcker och god mineralsten att knapra på, ingen kris där heller. och jag har ved att elda med och skall snart äta en macka. Nä nån kris vete fan om det är, snarare är det som om några bortskämda barn fått slut på godiset...ingen kris, men kanske lite skrikigt eftersom socker samt E.nr nivån går på högvarv. Lösningen stavas Avvänjning.

  SvaraRadera
 4. Och självransakan. Jo förresten, jag har äggkris. För mina madamer har äggsemester ännu.

  SvaraRadera