måndag 2 mars 2009

Man tror inte det är sant.


Läste någonstans att ARLA säger upp avtalen med det lokala mejeriet någonstans och köper in importerad mjölk istället. Det gamla "Mjölkcentralen" har förvandlats till förpackningscentralen. Jag kan tyvärr inte verifiera källan men skulle det vara så, är det ju så att man baxnar. Nej, det var milt uttryckt. Man blir rent av ledsen, på riktigt. Jag stod på loftet till en stor lagård i dagarna och tänkte, vem satsar sånt svett idag? Fantastiska byggnader! Dags att vi börjar k-märka ekonomibyggnader nu, känner jag. För snart är alla borta. "-Mamma, vad är en lagård? -Jo, putte.....det var ett hus där man förr i tiden hade speciella djur som tillverkade mjölk. -Hur då mamma? -Tyst unge och fråga inte så mycket!"

Nej, bojkotta ARLA och köp lokalt. Eller, köp ett par getter och satsa på ett alternativ till stordriften. Gärna av mig ;-) Låt ungarna se att mjölken kommer ur spenar, fisken ur sjön, ägget ur hönan, köttet ur fähuset och moroten ur jorden! Livet uppstår inte i en kyldisk!

7 kommentarer:

 1. Visst är det något speciellt med gamla lagårdar :) som liten hade jag förmånen att ha en mor som jobbade inom lantbruk, och upptäcktsfärder på gamla höskullar med rangliga stegar och bastanta bjälkar att klättra på var hur kul som helst :)

  SvaraRadera
 2. Mycket bra skrivet!
  Och nu finns ju som väl är närproducerade mjölkprodukter här i byggda.

  SvaraRadera
 3. Jaha, så sorgligt. Dags att skaffa en ko! Eller två.

  SvaraRadera
 4. Nej, småfä var det väl?! Skaffa getter!

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla med dig: skaffa getter! Underbara på de flesta sätt!

  SvaraRadera
 6. myyyycket fin lagård!

  SvaraRadera