torsdag 26 mars 2009

Meditation


Man skulle vara get. Finns inget lugnare än en get vars blick fastnat långt bort medans hon idisslar. En annan måste tvinga sig ner för att släppa tanken en stund. Jag har tidigare nämnt den tankekvarn som ständigt maler, all vaken tid. Ja, ibland sovandes. Jag drömmer en lösning och väcker mig själv för att gå genom kallvinden, slå på datorn för att skriva ner det, för att sen.....glömma vad det var. Jag har funderat på en diktafon vid sängkanten, men då väcker jag ju alla med mitt pladder.

Det finns en, nä två saker som stänger av....eller i alla fall minskar tankeflödet en smula. Att spinna och sticka. Det monotona, koncentrerade upprepandet. Tramp, tramp, tramp! Klick, klick, klick! Tom, tom, tom i skallen! Som ett mantra. Kanske geten tänker. Tugg, tugg, tugg!

12 kommentarer:

 1. Nice wheel - very similar to mine! Nice goat too - looks very peaceful lying under the tree. We don't have it that green yet here.

  SvaraRadera
 2. Oh, the picture is maybe three years old. Frida is still with us. Older, wizer....longer hair. A beaute!

  SvaraRadera
 3. Jag återkommer gång på gång till denna sida! Mitt i allt ordflöde som strömmar emot mig så är detta en riktig kvalitetsblogg... Så många fina nära tankar som känns på riktigt. Vore jag get skulle jag helst av allt gå i dina hagar... Nu återvänder jag till sängen lite nöjdare efter tidig morgons halslindrande salviate...

  SvaraRadera
 4. Oj, Habbe. Det där kändes. För det var en av förutsättningarna, eller villkoren jag satte upp för mig själv innan jag tillät mig börja skriva. Att jag skulle vara på riktigt. Det är svårt att låta bli att gå in och "snygga till" sig efter att jag har skrivit utkastet. Men jag biter ihop och kör "spellcheck, blunda, klicka" Lite som när man ska hoppa ifrån tian på badet "kolla snöret i badbrallorna, blunda, hoppa"

  SvaraRadera
 5. louet, jasså du, inte avundsjuk-inte avundsjuk-inte avundsjuk. get, inte avundsjuk, for real, been there done that. jag nöjer mig med antik rock och fåruslingar samma verkan fast annan meducin.

  SvaraRadera
 6. Inte louet, inte louet, inte louet. Handgjord, handgjord, handgjord av en snickare i Vadstena.

  SvaraRadera
 7. How I wish att jag oxå kunde handarbeta med stickor eller vid en spinnrock och tycka att det var avkopplande. Jag måste koncentrera mig så infernaliskt att avkopplingen infinner sig först när jag lägger stickorna ifrån mig. Och spinnrock har jag aldrig förstått mig på. Men den där handgjorda Louet-lookaliken tilltalar mig väldigt. Någon gång... kanske...

  SvaraRadera
 8. lelle, det är en likadan som Kobbes. Kommer du till henne först, kan du ju prova den där :-) Den är fin. Den är bra. Den kostar typ 1/3 av en Louet. Han till och med svarvar nylon och mässingsdetaljerna själv. Han körde hem den åt mig, för att "Gumman ville ut och åka lite" Ytterst sympatiskt.

  Men, det är ju just det. Att koncentrationen stänger ute de ANDRA tankarna! Att ha ett stillsamt "En avig, två räta, en avig, två räta" i huvudet är betydligt mer avkopplande än det kakafoni (stavas det så?) det brukar vara där inne.

  SvaraRadera
 9. jasså det är en sån http://web.telia.com/~u14306839/index.htm
  jag har funderat på dom och om dom är bra, vad tycker du? dom är ju onekligen rätt ok prismässigt jämfört med andra rockar (om dom inte är som min för 150 kr på loppis och den tycker jag är helt ok)

  SvaraRadera
 10. Yupp, den är det. Funktionen är densamma och jag uppskattar hans egna små detaljer.

  SvaraRadera
 11. Spinna vet jag INGET om... men STICKA!!!!! Finns nog inget som kan få mig SÅ upprörd!! Vilket erbarmligt slöseri med tid och så enerverande enformigt! *garv*

  Tur att vi är olika... de hemstickade raggsockorna skulle ligga i drivor på vår jord annars!!

  SvaraRadera
 12. Ja, någon ska ju måla tavlorna i världen.

  SvaraRadera