måndag 23 mars 2009
Abstinens
Nu när gräset snart är här, börjar jag bli lite sugen på färskost igen. I år ska jag också ge mig på blåmögelost. Jag har tidigare inte velat påverka den naturliga floran nere i källaren. Men nu råkade jag ha sönder ett par påsar med ost i och dom inympade mögelsorterna har börjat visa sig i vildmöglet. Tja, så det är väl fritt fram nu då. Det lär väl bli någon vildmögel/vitmögel/blåmögelhybrid av alltihopa nu då. Den rena vita Caprinen och Chévren, får jag fortsätta lagra i påse i läskkylen i fortsättningen.
Etiketter:
getost,
källarlagrad,
mögel
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh så spännande det verkar med osttillverkning! Är också ostfreak men har hittills bara ätit och avnjutit, aldrig gjort ost!
SvaraRaderaLite "magiskt" är det allt, att mjölken uppför sig som den gör och sen låter sig lagras i flera månader. Vilket ju också var meningen förr när sötmjölk endast var för "barn & sjuklingar"
SvaraRadera