torsdag 25 juni 2009

Sådärja!


Nu är damen ren och fin. Jag fick ihop till en uppsättning nålar till cylindern, plus några i reserv. Men det saknas en del resårnålar. Lite retligt, men väntat i och för sig. För jag VILL ha nya strumpor! Nu BUMS! Den ampra Viktoria stickar alltså strumpor.

7 kommentarer:

 1. För en underbar maskin!! Tack för att du delar med dig av dessa fantastiska nyttoprylar!

  SvaraRadera
 2. Hon är rolig lilla "Vicky". Men klurig med inställningarna. Lätt att tappa maskor :-/ Idag ska jag träna hälar och tår. Men hela sockor får vänta tills de nya nålarna kommer på posten.

  SvaraRadera
 3. Åh...!!! Hon ser ju helt söt ut! Hur låter hon...det skulle jag vilja veta! Listade du ut på egen hand hur du skulle hantera henne...eller har du hittat en instruktionsbok? Hur gammal är hon, din Viktoria?

  SvaraRadera
 4. Jaha...åldern såg jag just att redan presenterat. Men ljuden återstår...

  SvaraRadera
 5. Hon spinner som en katt! Närå....men sök efter sock machines på youtube så kan du se och lyssna på snarlika maskiner. Där finns också rena instruktionsfilmer. Jag har en manual i PDF en till Imperia, som den heter i England. Den döptes förmodligen om till Viktoria för den svenska marknaden. Om jag ska gissa på årtal efter model och manual. Så kanske 1918?

  SvaraRadera
 6. En strumpstickningsmaskin!!! Haha! Visste inte ens att sådana fanns! Jag som verkar hopplöst kass i pallet för att klara av strumpstickor, kanske skulle satsa på en sådan mackapär i stället...

  SvaraRadera
 7. I skrivande stund, skulle jag nog säga lär dig sticka sockor för hand istället! :-) Ho hooo....så det trilskas! Nä, vi blir nog vänner vad det lider, Vicky och jag.

  SvaraRadera