måndag 8 mars 2010

Lite sent kanske


Men dom sa inte till om att dom ville stickas förrän nu. Materialsatsen hade legat i säkert ett år, eller något. Här vart jag ju lite trött på stora grejer. Och då passade ju ett par vantar och att träna på fair isle med färgerna i var sin hand in som mellanprojekt. Måste säga det; att även om fingrarna inte lydde i början, har jag aldrig fått till en så snygg insida på mönsterstickat tidigare. Jag har faktiskt undvikit mönsterstickat tidigare just därför. Så nu är jag glaaad! Bilden föreställer INTE två par vantar! Utan det är fram och baksida på samma vantar som jag har klippt och klistrat lite. Mönstret är från helylle.se. Och garnet är 2tr. gammelserie från norska Rauma Ullvarefabrikk. Ett tunnt men rustikt garn med lite handspunnen känsla. Inget för folk med babyskinn.

Så ville gubben ha vantar han med. Och lika, lika kan ju vara lite trist. Så jag hittade på egna istället.


Om någon vill planka dom med sina egna initialer, så varsågod. Ange gärna källan i så fall. Föredrar du PDF så finns det här. Varför han skallegubben är upp och ned? Hur kollar vi in folk? Jo, på håll och oftast med händerna neråt sidorna. Mina "rättvända" vantar blir ju bara rätt om jag står med händerna mitt framför mig. Alla andra ser dom ju upp och ned :-)

8 kommentarer:

 1. Det är inte det att jag är bitter för att jag får lite uppmärksamhet, verkligen inte, jag får oförskämt mycket uppmärksamhet för min slöjd.
  Det jag stör mig litet på är att det finns de som ärligt talat inte har överdrivet mycket talang som får oförskämt mycket uppmärksamhet bara för att de har kuk istället för fitta. En tjej som arbetar i trä skulle aldrig få lika mycket uppmärksamhet som en kille som stickar kan få. (men på det stora hela så får killar mer uppmärksamhet för slöjd, mjuk som hård, killar ska inte vara pyssliga, killar skall bygga hus, jobba och dricka öl)

  SvaraRadera
 2. Ingenstans i min kommentar, står det något om bitterhet. Varken i ordalydelsen eller andemeningen.

  Men du har rätt. Överlag, så får män mer uppmärksamhet för allt dom gör. Men så har vi undantagen. Trätina t.ex. Duktiga snickare i Lerdala som ruskat om möbeldesignen ordentligt med sina rena linjer och materialval.

  Tror kanske också att folk är mer bekväma med en kille som håller i en träbit än ett garnnystan. Oavsett om det ska bli ett hus eller en svepask. Det får vi jobba på att förändra tycker jag :-)

  Peace.

  SvaraRadera
 3. Det blir inte fel med kommentarerna, ibland så får mit spamfilter för sig att vettiga kommentarer är spam, tokigt.

  Nej, men lite bitter lät jag, haha. Självklart så skall vi ändra på det! Slöjd är för alla och kreativitet skall hyllas, heja!

  (de där vantarna är fina, alla hennes tröjor får mig att gå igång :D )

  SvaraRadera
 4. Ooh, that skull and crossbones pattern is really cool!

  SvaraRadera
 5. Oh, hi Seatle! :-) Yes, those mittens.....have been on my consciense, laying around the house for a long time now. It was the Fair Isle, or stranded knitting vids that got me going.

  Nice to hear from you!

  /BB

  SvaraRadera
 6. Hej! Stenhårt gillar -inget för folk med baby skin-när Vi
  Vi för 5 år sen började sälja kidmohair -då fick jag blickar- bits inte den---:) :) jaaaa den äter En stående!...bra sagt....
  Men vantarna uber snygga... om jag skulle sticka ...inget datum för mig... för att snart kan väl det blir uttdaterat....men som sagt de är ubbbber snygga!

  SvaraRadera
 7. Tjena!
  Fantastiskt snygga vantar dö!!
  Man blir aldeles gla i själen :)

  Inte så att du säljer såna vantar då?
  Vad skulle dom kosta då?

  Mvh Thunrida (thunrida@hotmail.com)

  SvaraRadera