onsdag 25 februari 2009

Ugglor i mossen?


Foto: www.fotoakuten.se

Nä, men väl i snön. Det verkar vara ugglevår nu. Det börjar före tolv och håller på tills det gryr. Först ett hohoooo....i skogen på ena sidan. Sen.....ett ho-hohoooo från andra sidan. DÅ, bryter det loss och det sitter oftast cirka sju ugglor runt om oss i skogsbrynet och battlar varandra, vem som....ja, vad dom nu tävlar om med sitt hooande. Skönsång? Revir? Eller hohooonor, kom hiiit! Vackert är det vilket som. Såna där nattljud man mysryser av. Älgen var här för några dagar sedan. Råbocken kom på besök igår natt och rätt ofta ser man den stora fina räven slinka förbi, kaxig och skabbfri på säkert avstånd. Ensam är man då rakt inte. Längtar efter att få se entitorna och kungsfåglarna igen snart. I dag porlade och sjöngs det överallt. Resten väntar tyst. Snart så.....

5 kommentarer:

 1. Vad härligt! Vet inte när jag såg en uggla sist, eller hörde en för den delen! Man blir rik på möten med djur och den glädje det ger att kunna uppskatta de förmåner som det innebär att bo nära skog och djur!

  SvaraRadera
 2. Det ska bli så härligt med vår! :) men vem har sagt att ugglorna tävlar med sitt hooande? dom kanske bara sjunger lite för varandra eller för dig :)

  SvaraRadera
 3. Ja, Hulda; Vår gård verkar ta utsetts till konsertplats för ugglor. En förmån, ja.

  Kattmannen; Hoohooo, du ska höra dom. Det är en klar tävlan om vem som hoar bäst, vackrast och högst ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag är ugglelös och avundsjuk

  SvaraRadera
 5. Det skule bli ena feta ugglor, med alla råttor på ön :-)

  SvaraRadera