lördag 14 februari 2009

Hednasemlor

Det bakas semlor i köket. Skrammel av rost fritt. Armkraft. Mandelkvarn. Ballongvisp. DR's webradiokanal för electronica. Ljud som ackompanjerar tingen och gör allt till ett hem. Snart kommer doften. En extra sked florsocker i mandelmassan. Blandas med varmt inkråm från brödet. Lite mjölk. Och provsemlan, en aningens för varm ännu. Så att grädden smälter. Räddar lite grädde som rinner på sidan med skeden och doppar det i kaffet istället. Syndigt! Och alldeles för tidigt. Får jag ta en till, snälla? Ge hit!

3 kommentarer:

  1. Mums och namnam!!! I min del av världen heter det "fasslassbolle", men jag fattar precis smak och doft och känsla.

    ... och man får faktiskt alltid äta en till...

    *mjok mjok*

    SvaraRadera
  2. Måste dessutom erkänna att detta är årets andra omgång.

    SvaraRadera
  3. Där jag är uppvuxen fick vi semlor ofta. Farsgubben var ibland lite purken över att semlor var säsongsbundna. Varför då? undrade han. Semlor är gott, så varför kan man inte köpa dem året om?

    SvaraRadera