måndag 23 februari 2009

Jag vill bada!


Det är en "sån" dag idag. Eller jag har haft ett par stycken på rad nu. Man känner igen dom på att man inte har några armar när man vaknar. Dom ligger där, livlösa och till ingen nytta förrän man har kasat sig i ett läge där blodflödet är mer gynsamt. Så ligger man där en stund och kan inte försvara sig emot kattens gosattacker. Morrhår i näsan är ett ytterst effektivt sätt att väcka (plåga?) tvåbeningar, tycker Quasi och Fjodor. Fjodor har dessutom ett annat hemligt vapen att ta till. FLUFF! Tänk er, fluff i näsan och inga armar! Zander och Åke tittar nöjt på och överlåter tortyren till de som kan bäst. Så, jag kan röra fingrarna nu. Fast dom känns inte. Ska nacken hålla? Har jag någon huvudvärk som lurar? Fingrarna bränner nu. Reser mig upp på sängkanten och *katish* så gör sig nacken påmind. Medans hjärnan rullar runt likt kanonkulan i min huvudskål som när man gör senap. Fötterna är runda undertill och gör ont när man trycker på dom. NU står jag upp och håller mig i elementet. Yr. En ilning går från nackhåren och letar sig till magsäcken. En kväljning. Tittar tillbaka till sängen, som nu är upptagen av 4 katter. Jahapp, det blir väl kaffe och en Primperan till frukost då. Stumpar genom kallvinden och ner för vindstrappan. Branden i fingrarna har spritt sig till alla lederna nu och bara ett öga fungerar p.g.a. nacksmärtan. Ömma fötter tar vid och känner trevande avståndet mellan trappstegen när ögat strejkar. Men ingen huvudvärk. Och plusgrader i kallvinden och trappen. Det var ju en ljusning. Godmorgon! Idag ska jag hämta hö, efter andrafrukosten, utedass och Imodium. Skulle behöva bada istället. VARMT och hela kroppen. Det är nog det enda "moderna" jag saknar i boningshuset ibland. Inte alls så klimatsmart, men att sitta i duschen och vrida upp det varma vattnet lite i taget tills man blir alldeles röd i skinnet. En röd liten buddha i lotusställning. Varmt mjukgörande vatten. Istället för det kalla som förvrider.

6 kommentarer:

 1. uff de låter då inte roligt att stiga upp.

  SvaraRadera
 2. Det lät verkligen inte som nån höjdare det där inte! Hoppas fortsättningen på dagen blev bättre!

  SvaraRadera
 3. melodi: nån vaggsång

  text:
  stackars liten, tulle liten, otur har han jämt vår kille, tulle liten tulle lu, skrämmer vi det onda BU!

  SvaraRadera
 4. Jorå, hö't blev hämtat. Ett får (inte mitt) räddat kanske. Får kanske höra hur det gick sen. Gubben hämtad i stan. Vattnet inburet. Utedasset suttet. Och bäst av allt. Killingar gosade. Sniff, sniiiiiff! Luktar gott.

  SvaraRadera
 5. Lustigt eller inte, men tanken slår mig att det är väldigt många som lever "alternativt" som är mer eller mindre självplågare.

  SvaraRadera
 6. Ursäkta? Det där får du gärna utveckla vid tillfälle. Själv flyttade jag till detta för att mitt förra liv var en plåga. Jag flyttade TILL något som enl. mig var bättre. Finns många fler aspekter på välmående, än vilka moderniteter man har.

  SvaraRadera