lördag 8 januari 2011

Nytt ryck, eller nytryck.

Jag håller på att gå över någon slags gräns just nu, där olika tekniker och och mer traditionella/historiska inslag ingår. Det kom ut en "ny" bok om tvåändsstickat förra året. Jag var på biblan i förra veckan och lånade den. Och den är bara så där åååååh! Tvåändsstickat, skriven av Birgitta Dandanell, Ulla Danielsson och Kerstin Ankert. ISBN: 978-91-978114-5-3. Den historiska delen är minst sagt välarbetad, med många underbara bilder från förr. En vacker bok som jag varmt rekommenderar. Den ligger nu på min "Böcker jag måste äga lista"

4 kommentarer:

 1. Då borde jag köpa den också. Jag har undrat hur mycket den är omarbetad, jag har första upplagan och den är också en skatt. Tvåändsstickning är roligt!

  SvaraRadera
 2. Den är lite omarbetad. Framförallt teknikdelen där Karin Kahnlund varit inblandad. De historiska delarna tror jag är desamma, men jag har bara lånat den gamla upplagan ett antal gånger på biblioteket.
  Det är absolut en "måste ha"-bok och den hamnade i min bokhylla så fort jag hörde talas om att den kommit ut.

  SvaraRadera
 3. Tack Nina. Jag hade själv inte bläddrat i föregående upplaga innan jag såg att dom hade den nya på vår bibla. Så för mig var den en helt ny bekantskap :-)

  SvaraRadera
 4. Vill bara utfärda en varning.
  Får man boken (eller den gamla upplagan) i sin hand är man fast. Ohjälpligt.
  Trivsam åkomma dock, tvåändsstickning.
  Lycka till!

  SvaraRadera