tisdag 28 december 2010

What should I wear?!

Gick igenom min "garderob" för någon dag sedan. Ja, om man nu kan kalla ett av varje plagg för garderob d.v.s? Och efter i runda slängar ca: 50 kilos viktökning på 10 år. Då plockar man ju inte gärna fram något gammalt i tron på att det kanske passar efter att det har gått ett varv runt modekarusellen och blivit modernt igen.

Så, vad göra på skral kassa? Gick igenom tyglagret och haha, sån smak man hade på åttiotalet! Det enda som är fint är ett slinkigt viskostyg med....ja, afrikaner på, som definitivt INTE är PK längre. Tyget är skojigt, men "glada negrer med ben i näsan" hörde kanske till en tid då författarna till reseskildringen "Min vän kanibalen" och serieboken "Tintin i Kongo" kunde komma undan med det mesta i aningslöshetens namn. Idag vet vi kanske bättre. Men jag säger fortfarande negerboll. Sådeså.... För jämlikhetens skull, brukar jag göra "vitingar" ibland. Med vanilj istället för kakao.

Nåväl, en man med ekvator behöver nya kläder. Och en man med pondus, borde inte behöva tänka på vad andra säger. Nu hittar jag ju förstås ingen bra bild. Men en box kilt av tyget ovan får det bli. Det är en mer traditionell modell som kommit till heders igen. Och den kräver bara hälften så mycket tyg som en knife pleated kilt. Fyra yards istället för åtta. Två yards på dubbel bredd. Och det är gott om billiga ullstuvar på engelska eBay, i en kvalitet som håller i en livstid. Det blir nog ett litet äventyr att sy. Istället för konfektion designat för att gå sönder inom ett år så att man måste köpa nytt. Och till nästa vinter, siktar jag in mig på en shooting suit.

2 kommentarer:

  1. Annars tror jag att du skulle bli riktigt stilig i den där stassen på bilden faktiskt. ;)

    SvaraRadera
  2. Jo, jag syr den till nästa år. Det var svårt bara att hitta mönster till byxorna. Men nu har jag hittat en reproduktion på mönster från 1920. Resten har jag nog redan. Någonstans.....

    SvaraRadera