söndag 3 januari 2010

Nu är det stängt


Nu har jag stängt tårna. *pust* Dom där öppna rackarna lägger sig gärna på hög. Och som ni ser, så har jag ÄNTLIGEN fått till ett par hyfsade baby/barnstrumpor. Stickade på var annan nål på på min Viktoria. D.v.s på 42 nålar och färgade i Koolaid, Tropical Punch. Resten är stickade i mina färgade garner på min Creelman med 72 nålar. De tre i mitten med resårplattan. Resten med 3:1 fåll med Lycra i fållen.

6 kommentarer:

 1. Stickar du ingen resår på barnstrumporna?
  Kommer att testa barnvarianten någon dag. Det känns lite magiskt att det skulle fungera att använda hälften så många nålar. Vad har du för maskstorlek på din Viktoria?

  SvaraRadera
 2. Nepp, dom är fållade. Resårplattan ville verkligen INTE jobba med var annan nål. Garnspänningen är skruvad ända upp, så långt det går och strumpan ser helt koko ut när den kommer ut. Men ner med den i varmt vatten så går den ihop sig. Slutliga masktätheten efter torkning är 30 maskor per decimeter. Och storleken vart prick EU23. Just detta garnet är superwash, men jag har sett att någon stickat på var tredje nål också i filtbart garn och lagt dom i hett såpvatten för att få till de allra minsta babystrumporna. Det finns en film på det, som jag kan försöka hitta igen. Lite "magiskt" nästan.

  SvaraRadera
 3. Hejsan
  Vad härligt att du skrev på min blogg så jag hittade hit! Spännande sida du har... har lurat runt nu en stund här och undrar, är det verkligen så att du inte har några djur kvar? Inga alls? :-/ Och intresset för att sticka strumpor? Kommer det ifrån att du har haft getter och ull? Många frågor blir det... Och en till; finns du på forumet Alternativ i ett annat namn? Tycker att jag känner igen dig men varifrån? Vi bor inte ens i närheten av varandra....

  Kul med en ny bekantskap!
  / Bondjäntan

  SvaraRadera
 4. Hmjo, man snubblar på nya mäniskor lite här och var. Det knasiga är väl att man inte säger så mkt. live. Typ om man ser någon som ser sympatisk ut i ICA-kön. Då tittar ju folk som om man vore yxmördare :-)

  På gården bor numera en enda förvildad brevduva. Och i boningshuset bor det 4 katter och ett vovvemonster.

  Jag har stickat sen jag var liten. Och strumpor har det väl blivit för att jag fort tröttnar på att sticka tröjor och inte använder vantar själv :-)Men, fibrer har nog funnits i mitt hem så länge jag kan minnas.

  Hmjo, jag Gruffas.....lite här och var *hint hint* Kika bland getterna, mejeristerna och i textiltråden.

  För de som inte vet vad vi pratar om nu, kan jag tala om att det finns ett fantastiskt nyttigt forum på adressen http://www.alternativ.nu

  /Bengt

  SvaraRadera
 5. Yes, då gissade jag på rätt person på Alternativ :-) Tänk va?! Vad roligt att jag fann din blogg... gillar ju skarpt vad du skriver på forumet. Så enkelt och sakligt, så rätt tänkt...!

  / Bondjäntan

  SvaraRadera