fredag 29 januari 2010

Insnöad...


...kanske inte riktigt insnöad. Men nästan. Vackert är det i alla fall. Ja, mellan snöfallen då. Och dom mellanrummen får gärna infinna sig vid utedassbesök. Samt vid ved och vattenhämtning. Man får ju gräva fram brunnen!


Men så blir det ju en del kurande och tid över till annat. Hittar man bara rätt mönster till rätt garn, så kan det bli bra. Någon minns kanske blodpudding och grönmögeloststrumporna?
Det garnet riktigt lyste upp i denna Harunisjal. Jag repade upp en tvåtrådig sockblank och satte ihop ändarna färg på färg.

8 kommentarer:

 1. Men oj, du har verkligen fått smak på spetstickning i ditt insnöade tillstånd! Snyggt. Något sådant skulle jag aldrig kunna åstadkomma.

  SvaraRadera
 2. Det tror jag absolut att du kan. Det är inga specialmaskor alls och någon annan har redan tänkt åt dig. Bara att följa ett diagram. Allvarligt, det ser mkt. svårare ut än vad det är.

  SvaraRadera
 3. Verkligen superfint! Färgerna lägger sej perfekt.
  Vid lacestickning är inte det viktiga att man är jätteskicklig, för det behövs verkligen inte, men LUGN OCH RO är en förutsättning för att rätt sak ska hamna på rätt plats :) Denna kommentar bara för att fler ska våga prova!

  SvaraRadera
 4. Yupp, lugn och ro! Och en räknare eller papper och penna att snabbt notera vilket varv man är på när telefonen ringer :-)

  Man ska absolut prova på, om man är sugen!

  SvaraRadera
 5. Föredrar att sticka spets på maskin. Till och med det är svårt för mig på vissa maskiner. :-) Har nog aningen för dåligt tålamod skulle jag tro.
  Men jag beundrar verkligen de som kan!

  SvaraRadera
 6. Alltså...säljer du de där sjalarna? De är hysteriskt vackra och mitt habegär stiger exponentiellt!

  SvaraRadera
 7. Jag säljer till den som vill ha :-) Just Harunin är tingad, men det går att sticka fler. Jag mailar dig.

  SvaraRadera
 8. Ho tjena!! Vad vackert!! Både sjal och vinterbild! Vad duktig du är!! Kram

  SvaraRadera