onsdag 15 juli 2009

Pffffftttt!

A coffee grinder? Yeah right! Ordet strumpkvarn i all ära. "Riktigt" så enkelt är det inte! :-) Det är tur att man har restgarner att träna på. Annars hade det blivit dyrt.

5 kommentarer:

 1. Varför kan det aldrig vara enkelt?

  SvaraRadera
 2. För att man ska känna sig nöjd när man väl klarat det, så klart! ;-)

  SvaraRadera
 3. Man kan använda sockgarn och repa upp om det skulle visa sig att det inte fungerar. Jag tyckte att det var lättare att få till det med sockgarn än med det otäcka akrylgarnet.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Fin blogg! Jag har just köpt en Favorit och väntar med spänning på att bussgods ska tala om att den har kommit:) Roligt att följa dina försök. Nina har varit snäll och skickat mig en instruktion som hon fått av dig så tack så mycket! Kanske kan jag ha nytta av den trots att det är en annan typ av maskin.

  SvaraRadera
 5. Nina; ja, akrylgarn liksom kärvar sig i maskinen. Lägger upp i virkgarn med hjälp av min setup bonnet och fortsätter med ett tvåtrådigt ullgarn jag har haft i evigheter. Det går frammåt, på sina egna villkor.

  Marie; tack! jag säger bara olja, en påse trassel, nya nålar och mkt. uppsugande bomullsgarn! Båda mina maskiner mådde bra av att "köras in" igen lite efter rengöring. Nu stickar båda jättefint och det är jag själv som är begränsad i min funktion :-) Jo, det är nog mkt. som går att översätta i tanken mellan våra maskiner.

  SvaraRadera