söndag 28 februari 2010

Svårt


Svårt för mig i alla fall, som aldrig stickat på engelskt vis. Att sen blanda både continental och English, samtidigt? Det var som såna där koordinationsövningar, där man t.ex ska skriva sin namnteckning samtidigt som man ritar en cirkel med foten i golvet. Men det blir faktiskt snyggare, lite mer kompakt och trådarna lägger sig jämnare på avigsidan. Längre avstånd än säg 4-6 maskor, stickas den oanvända löpande tråden fast på avigan med två olika maskor, beroende på vilken tråd man stickar med.

Ungefär 1,47 minuter in på denna film ser du vad jag pratar om. Varje gång jag ska fästa när jag stickar med den vänstra färgen, måste jag springa och titta hur det går till igen. Det fastnar bara inte i skallen :-)

2 kommentarer:

  1. Herregud!! Vad häftigt!! Önskar jag fortfarande klarade av att sticka för det där skulle jag vilja lära mej!!

    SvaraRadera
  2. Har stickat en vante nu. Och har upptäckt nya småmuskler i händerna jag inte visste att jag hade *träningsvärk* Lyckas väl "sådär" men vi får se hur dom blir när båda är klara efter tvätt. Jag får se dom som ett träningsprojekt. Men insidan är mycket jämnare än det virrvarr jag brukat prestera med båda färgerna på vänster pekfinger.

    Anna, du borde prova en sockmaskin du :-)

    SvaraRadera