fredag 26 februari 2010

Total visitors 10.019

Säger min ena räknare nu. Så, wheeeee! *host hmm* ja.....det var den glädjeyttringen det. Den andra räknaren hade inte rört sig ens. Synkade båda två nu, och ser vad som händer. I alla fall, nådde inte riktigt målet med 10000 på ett år. Men nästan :-)

Idag tar jag tillbaka allt jag sagt om de som är less på snön. Saker som "Ja, det är vinter och du bor i Sverige!" Jag väntade en efterlängtad bok i brevlådan idag. För stor för att gå ner i lådan så den skulle ställas bredvid. Jag ville rädda den undan den fallande snön. Ok, på med kläderna och ut. Bända upp dörren för snön på trappen. Skotta bort snön. Pusta ut, le åt himlen, hämta post....jajjemän! Ett, två, tre steg.....sjunka ned. Ett, två, tre steg......sjunka ned. Det är 75 cm snö, oplogat 500 meter. Och jag har hunnit till husknuten. Hej kisse! Hittar du någon mus? Just ja, posten! Pusta ut, le åt himlen, hämta post....jajjemän! Ett, två, tre steg.....sjunka ned. Ett, två, tre steg......sjunka ned. Ett, två, tre steg.....sjunka ned. Ett, två, tre steg......sjunka ned. Ett, två, tre steg.....sjunka ned. Ett, två, tre steg......sjunka ned. *plums* Bengt ligger i en driva med benen i kors under sig. Men vaff? Jag kommer inte upp! Det är 75 cm snö, oplogat 250 meter. Och jag har hunnit halvvägs. Nu börjar tankar om snöfria bostadsorter ofrivilligt dyk upp för mina inre ögon. *blundar, pustar, hör mitt eget blod* Pusta ut, le åt himlen, hämta post....jajjemän! Ett, två, tre steg.....sjunka ned. Ett, två, tre steg......sjunka ned. Det är 75 cm snö, oplogat 200 meter kvar. *plums* Ned i snön igen. Men utan ben i kors under mig denna gång, så jag kom upp lätt. Pusta ut, le åt himlen, låtsas titta på fåglar när en bil går förbi, hämta post....jajjemän! Ett, två, tre steg.....sjunka ned. Ett, två, tre steg......sjunka ned. Det är 75 cm snö, oplogat 100 meter kvar. Shit, glömde mobilen. Får jag hjärtsnörp nu, så hittar ingen mig förrän J kommer hem om tre timmar. Ser det framför mig. Mina frostiga ögonfransar och stela händer vända mot himlen i ljuskäglan av J's ficklampa. Pusta ut, le åt himlen, hämta post....jajjemän! Ett, två, tre steg.....sjunka ned. Ett, två, tre steg......sjunka ned. Det är 75 cm snö, oplogat 5 meter kvar. Jag når vallen som vägverkets bil ordnar till åt oss varje dag. Hoppar över den och tittar ner bredvid brevlådan. Ingen bok. Tittar i brevlådan. Ingen bok. Tar posten under armen och går tillbaka. Ramlar tre gånger på vägen upp. En timme tog det. Lika mycket snö hade fallit på trappen som när jag gav mig av. Skotta, sätta på kaffe och Googla "real estate new zeeland"

7 kommentarer:

 1. Känner typ igen mej, typ...fast jag har inte lika långt till brevlådan. Är man less, eller är man less??

  SvaraRadera
 2. Dina äventyr i snön orsakade i alla fall dagens asgarv. Med lätt bekymrad panna undrar jag dock två saker:
  -hur sjutton tar sig J till och från vägen?
  -finns det ingen snäll bonde med schaktblad och snöslunga i era trakter? Det underlättar helt klart, annars hade vi nog suttit fast här....
  Det är knallvarmt på NZ just nu enligt dottern som är där sen i maj förra året.

  SvaraRadera
 3. Marie, jag antar att man är less ;-)Men första Scillan och Vårlöken gör att man glömmer allt tills snön kommer igen.

  Malin, J går samma väg. Men jag antar att 115 kg sjunker djupare än 70 kg? Det är en som plogar både före och efter vår väg. Men här finns ingen som vill ploga, ens för pengar.

  SvaraRadera
 4. Snöslunga skulle väl vara en lösning. Fast antagligen lite dyrt. För sen följer väl fem vintrar utan snö.
  Hälsar hon som har garanterat snöfri väg till postboxen.

  SvaraRadera
 5. *Men första Scillan och Vårlöken gör att man glömmer allt tills snön kommer igen.* ABSOLUT!! Och idag töar det och glider ner stora sjok av snö från taken med ett åskliknande ljud som får vovvarna att gå i spinn.

  SvaraRadera
 6. Ingen som plogar? Taskigt! Hoppas det inte blir lika mycket snö en vinter till på evigheter. Jag föredrar ett lite klädsamt 10 centimeters täcke och frost under två veckor. Sen vill jag känna jordlukten och gå och pilla och kolla i backen. Förresten har jag kommit ihåg att spara vallmofrön. De har visserligen legat på altan hela vintern men det är tillräckligt för ett par hektar eller nåt.

  SvaraRadera
 7. Du är ju bara för bra och go du!! *ASG* Jag kände i hela kroppen hur det var att gå de där lååååånga metrarna till din brevlåda!! Tack för dagens motionspass Bengt!! *kram*

  SvaraRadera