fredag 11 december 2009

Man ska inte....

...döma ut något vid första anblicken. Igår stickade jag färdigt 5 tvåtrådiga sockblanks och satte igång med att färga dom. Och vad gör jag i det tredje färgbadet? Jo, tappar allt *plums* i färgen. Det var meningen att det skulle bli randigt med successiva övergångar mellan färgerna. Jag lät det under svordomar vara kvar, det var ju ändå "förstört" Liknade mest blodpudding och grönmögelost.

Men nu har det torkat och jag har repat upp en av dom. Och fan tro't, så har jag två koner underbart mörk lila, övergående i grönt och blått spräckligt till vinrött. Hur murrimumsigt som helst!

Fortsättning följer.

4 kommentarer:

 1. Så sant ALDRIG döma någon/något vid första anblicken.
  Det säjs att man skaffat sej en "klar" uppfattning på mindre än en sekunds tittande och därefter dömer. Hur galet som helst.

  SvaraRadera
 2. De nyare rönen påstår att man har beslutet klart INNAN man ens medevetet upplevt det man kommer att bilda ett beslut om. Det ställer hela begreppet "den fria viljan" på ände. Vi tror, att vi har bestämt något som redan är klart.

  SvaraRadera
 3. Men om man är medveten om det och tänker efter en gång extra då kommer väl "den fria viljan" att tala ?
  Tex om/när man reagerar på något nytt får en "Aha o tänk efter nu"- reaktion, då borde det funka bättre.
  Men å andra sidan ibland bör man kanske lita på instinkten.
  Well well..

  SvaraRadera
 4. Nja, nu funkade det inte så. Den kemiska beslutsprocessen startar och är klar innan hjärnan har hunnit uppfatta det som beslutet gäller. Arrgghh....googla på't vetja. Frågeställningen var bra mkt. mer invecklat än att man bara "kommer på" hur det ligger till, bara så där. Det var mer. Som med allt annat i livet.

  SvaraRadera