tisdag 29 september 2009

Hon är här nu


Lilla fröken Legare 47 behagade komma fram till slut. Hon har levt rullan på en hylla i franska tullen sen den 27:e Juli. Paketet liknade papie mashe på ena sidan, var indränkt i lönnsirap och inslagen i 3-4 lager plast. Helt tillknökad, som om någon hade suttit på henne. Kanterna veckade som bälgen på ett dragspel. Men tack vara bubbelplast, frigolit, dubbla kartonger med stoppning emellan.......så KLARADE hon sig!

9 kommentarer:

 1. Nina; Jo, men hon är lite grinig efter resan. Stickar ok på cylindern, men gnäller vid resår. Har fått till det med spänningen och the timing screw nu under kvällen. Hon ska få nya stora nålar, så får vi se. Tror helt enkelt hon måste slitas in på nytt efter alla år hon har stått still.

  Hulda; Jajjemän! :-)

  SvaraRadera
 2. Vad kul att få höra mer om vad du gör med den maskinen. Ser jättefin ut!

  SvaraRadera
 3. Det är ett strumpimperium i vardande förstår jag! Finemang...det ger hopp! Håller tummarna för att Legaren snart kör så det ryker...

  SvaraRadera
 4. Du får väl ge damen lite mer olja så kanske hon blir mindre gnällig. Ska bli spännande att höra hur det går med henne framöver.

  SvaraRadera
 5. Så bra at den kom fram. Har du strikket sokker på den ennå? Er den anderledes enn de andre? Jeg er veldig spendt på om tollen vil gi slipp på min Auto Knitter med det første. Jeg håper det.

  SvaraRadera
 6. Eline, jo ett par. Maskinen är kärvare och mer temperamentsfull än mina två andra. Men Legare 47 var tillverkad som en lågbudjetmaskin när den kom. Så låg finish var väntad. Hon ska få Pats stora nålar och sticka mina tjockare sockor. Köpte du en äldre Auto Knitter eller en NZAK? Dom la på tull för "industrial equipment" på min :-(

  SvaraRadera
 7. Åh! En sådan underbar maskin! Ett konstverk i sig!

  SvaraRadera