måndag 21 september 2009

Arbetsplats


Jag har fått en arbetsplats. Varför sitta på en pall när man kan bre ut sej i en hel soffa? Det verkar som om mormors soffa inte hamnar på Sinkan ändå. Dinglar med benen och lyssnar på musik som betytt massor, men som jag hade glömt tills nu. Erika With The Windy Yello Hair fick idag en annan innebörd. Du var vacker Mary Travers. R.I.P.

Ett paket innehållande en Legare 47 som varit spårlöst försvunnen i Frankrike i två månader, dök plötsligt upp i Malmö i Torsdags. Vart i helsike har det varit? Och nu idag, är paketet i Jönköping. En bra dag för stora kliv i soliga handfärgade, handvevade sockor. Varst det slutar, vet ingen.

4 kommentarer:

 1. Å vad det ser mysigt ut. Har du två maskiner? Victoria båda?

  SvaraRadera
 2. Jo, det är två maskiner. En Viktoria (med K), förmodligen en för den svenska marknaden omdöpt Imperia, tillverkad i England. Och en Creelman Money Maker A från Georgetown, Ontario, Kanada. Man kan sticka olika storlekar och kvalitéer av garn på cylindrar med olika antal nålar. Att bara sätta sig vid en annan maskin är lättare än att ideligen byta cylindrar. Dels för att det är lite klurigt att byta själva cylindern. Och dels för att man måste ställa in maskinen olika för olika cylindrar.

  SvaraRadera
 3. Money Maker! Bara namnet gör att man vill ha en:)

  SvaraRadera
 4. 1918 var det nog många som skuldsatte sig i fördärvet p.g.a. det namnet.

  SvaraRadera