tisdag 23 november 2010

Nu går jag nog i ide


Igår var det nära på barmark. Tog en sväng till apoteket i Boxholm för att beställa ny medicin. Hämtade J vid tåget och åkte sen till posten i Tranås för att hämta ett paket på hela 12x8x6 cm, som brevbäraren vägrat dela ut. Passade på att äta ute, när vi ändå var i stan. Så lätt och enkelt att parkera framför pizzerian. Man gör sina ärenden och tänker inte så mkt. på hur det går till. Och under natten *boom* så kommer snön och förändrar alla förutsättningar.

Bilen är insnöad och imorgon ska jag hämta medicinen jag har beställt. Det innebär att jag får ringa taxi idag för att beställa kompletteringstrafik tur och retur imorgon. Om man bor längre än 2 km ifrån något kommunalt färdmedel i vår kommun, får man åka taxi till närmaste "centralort" till kostnaden av en bussbiljett. Turbundet, en resa i vardera riktning på vardagar. Imorgon får jag gå upp 07.30 för att hinna med morgonsysslorna och sen gå ned till brevlådan vid 09.00 för att hinna med taxin som går 09.30. När jag kommer fram så hämtar jag medicinen på 3 minuter och får vänta i Boxholm till 15.10, då kompletteringstrafiken går tillbaka hem. Har ni tillbringat 5 timmar i Boxholm någon gång? Det är jättekul! *inte* Sitter och läser tidningar på biblan och går sen upp till taxistationen och åker hem. 16.00 stiger jag över tröskeln in i tryggheten igen. Det tar 7 timmar att gå på apoteket. Hämta paket på posten, kan jag inte alls då vi har Tranås som postort istället för vår "centralort" Boxholm. Eller jo, det går. Men det innebär timslång väntan på tåget både på fram och tillbakavägen. Och J får gå 3,2 km både till och från bussen varje dag nu tills snön smälter i vår.

När jag får frågan "Men, vad GÖR ni hela dagarna?!" Kan jag inte göra annat än att le lite snett ibland ;-)

5 kommentarer:

 1. Lite som att vara sjöman på ledighet. Det där med "vad gör du på dagarna". För mig kan det ta en dag bara att ta mig till Posten. Även om det är sommar och barmark. :S Och då bor jag i stan.

  SvaraRadera
 2. Jammen, visst är det skoj?! Att en del utgår ifrån att allt är lika för alla.

  -Vad gjorde du igår?
  -Jag var på apoteket.
  -Ja, och sen då?

  :-)

  SvaraRadera
 3. Jag bor inne i stan och hämtar post i samma hus som jag bor där en nästan-alltid-öppen-äffär finns på bottenplan, apotek och systembolag ligger på gångavstånd (även i snöstorm) och uppskattar väl inte alltid detta till fullo...
  Har romantiska idéer om att flytta ut på landet och elda i kaminen dagen lång! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag brukade ligga i våningssängen och titta in på fredagsrusningen på Jarlaplans Systembolag, tvärs över gatan. Vid 7 tiden på morgonen sprang jag runt hörnet och köpte fortfarande varma frallor på Lindkvists till frukost. Nickade igenkännande mot Christina Lugn och Bengt Westerberg på vägen ut. Vi kände inte varandra, men efter tillräckligt många frukostinköp med samma händelseförlopp, så vore det ju fånigt att inte nicka med ett leende mot de som alltid satt där. Kikade in på närlivsen bredvid för att köpa fetaost och rödlök och pratade lite lätt i kassakön med någon gammal skolkamrat från grundskolan. Och så vips runt hörnet igen, så var jag hemma. En helt annan värld. Men jag vill inte byta tillbaka, för allt smör i Småland! Fördelarna på landet överväger, ännu.

  SvaraRadera
 5. Kan inte låta bli att tycka att ni skulle ha en fyrhjulsdriven bil, som min Land Rover. Men, det finns ju mycket man skulle ha om man vore rik som ett troll, inte sant? :) Jag lider med dej, när jag läser om vad du går igenom. Suck. Skickar en styrkekram. :)

  SvaraRadera