torsdag 25 november 2010

Märkligt

Något märkligt hände idag när jag var i Boxholm. Istället för att vänta på taxin hem i Boxholm i 5 timmar. Bestämde jag mig för att ta tåget till Tranås och fördriva tiden där istället.

*bing bong*
-Tåget till Tranås 11.00 är försenat och beräknas komma 11.20.

*bing bong*
-Tåget Till tranås 11,20 är inställt! Trafikanter mot Tranås hänvisas till nästkommande förbindelse.

Öh, va? Nästa tåg gick 13.00! Folk var på väg till jobbet! En dams syster hade dött och hon skulle träffa släkten. En tjej hade inte ens kommit hem sen dagen innan p.g.a vädret och hade sovit över i Boxholm. Och då inträffar det märkliga. Alla, som annars brukar sitta tyst och undvika varandra med blicken på tåget. Alla började PRATA med varandra! Ja, även fyllona som folk annars fnyser åt fick vara med. Slipsnissen, gamla damen, fyllona, invandrarna, tonårstjejerna, byhomot........alla, vart plötsligt jämlika. Tonen var rent av hjärtlig och alla var rörande eniga om att vintern kommer varje år och att onda, dumma Östgötatrafiken borde kunna förbereda sig bättre. "Ja, vi har ju liksom vinter varje år!"

*bing bong*
-Tåget mot Tranås 11.20 ersätts med buss 11.55.

Samtalen fortsätter. Man skrattar. Delar med sig. Berättar historier om föregående års väderkatastrofer. Var jobbar du? Jasså på Åhléns! Var kommer du ifrån? Jasså Syrien! Ja, jag är född i Stockholm. Tyst, prata inte så högt, flickan pratar med sin chef i telefon! Hur gick det, förlorar du arbetsinkomst nu? Vill tant ha en öl? Jasså, inte före tolv...nähä, ja alla har sina vanor. Hänsyn. Värme. Alierade mot makterna.

*bussen kommer och alla blir tysta igen*

4 kommentarer:

 1. Ja du. Tänk om det vore så lite oftare. :)

  SvaraRadera
 2. Fler inställda tåg åt folket?

  /Öbergskan

  SvaraRadera
 3. Jag reser mycket, oftast med tåg, och har upplevt just det du beskriver. Det är speciellt och man blir alltid lika glad.

  Trots det håller jag nog inte med Öbergskan. ;)

  SvaraRadera