fredag 29 maj 2009

Är det sommar nu?


Burrr....såna gruvligheter *nedan* Jag brukar inte titta på sensationsfilmer, men den där vart jag tvångsmatad med och reagerade därefter. Man vet ju att sånt förekommer överallt, men det blir mer påtagligt på film.

Så, är det sommar nu? Alltså Svensk sommar, menar jag ju då förstås. Kallt, regnigt, strålande sol och apvarmt typ en kvart i taget? Ut med möblerna. In med möblerna. Springa på dass i shorts och t-shirt. Och springa där ifrån i åska, spöregn eller hagel. Ja, uttråkad blir man ju i alla fall inte. Alltid händer det något.

Jag har köpt en osedd bil. Eller ja, bytte in min gamla Saab till en lika gammal som fungerar, snarare. Bilar är också spännande. Man vet aldrig vad dom hittar på. Ett topplock säger plopp, så "hepp" har man en ny beige bil med 4 dörrar istället för två. Får hoppas vi kan krama ut lika många mil ur den nya som ur kära gamla Mudden? Lustigt, det föll en tår ner för kinden när jag sa adjö till den. Hur är det? Är det med första bilen som med första kärleken tro? Mudden och jag hade roligt ihop och stod för någonting nytt efter att jag fick körkortet förra året. Lite vuxenpoäng tog jag allt. Nu ska jag funderar ut vad jag ska döpa denna förhoppningsvis nya kärlek till.

Och som vanligt är det inte bilen på bilden som har skrivit brevet.

2 kommentarer:

 1. Kul med nygammal bil! Jag är helt salig över att köra riktig bil igen; efter fem plågsamma månader med traktor-volvo är det nu cittra som gäller. Aaaahh! Jag är fan kär i xm! MIN RÖV är kär i xm!

  Min första bil var en röd toyota celica -74. Evinrude hette den. Underbart, fånigt och helt medvetandevältande rolig bil att köra! Frikoppla, i med treans växel, dubbeltramp på gasen och så iväg. *flabbar* Den startade bara om jag började svära och kasta hotelser, men å andra sidan stannade den fan nästan aldrig. *saknar*

  En rödbrun saab 900 -86 var den bil jag körde första dagen jag hade körkortet i handen. Eller snarare lappen. Lappen med ett kryss i ja-rutan. Tjoho! Hej, vad den bilen blev rastad!

  SvaraRadera
 2. Det var visst tur att jag bytte när jag bytte. Totalhaveri! Vatten i hela motorrummet.

  Min första tur med lapp med kryss var tre mil med full släpkärra i snömodd. Skulle hämta hö. Det gäller att skapa lite spänning i livet ;-)

  SvaraRadera