tisdag 27 april 2010

Ett fult tryne tittar fram

Jag vet inte ännu riktigt vad det är för tryne dock. Jag har fått lite email, tillräckligt många för att det ska likna ett mönster......eller ja, monster kanske. Avund? Jag vet inte. Dom är skrivna på varierande sätt och med varierande innehåll. Men andemeningen i mailen är i alla fall att jag ska ge fan i att göra intrång på en för kvinnor reserverad tillflykt, den mjuka slöjden. Att jag måste ha använd någon annans bilder och ljugit om att det är jag som har stickat dom. Kvalitén är helt enkelt för.....öh....hög för att komma ur en mans händer. Och för det säger jag TACK! Vilken djävla komplimang! Dessutom, ska jag sluta pjoska...minsan.

Men, istället för att skriva under pseudonym och från låtsasmail som gmail eller hotmail. Möt mig på parkeringen en mörk natt. Välj dina vapen (stickor). Och sticka ikapp med mig en stund IRL istället. Bring it on girl! I dare you!

Strumpan som jag tydligen inte stickade på ute i solen idag heter Revival, finns på Ravelry och är tillräckligt klurig för att vara intressant ända till strumpa nr. 2. Inget second sock syndom där alltså.

12 kommentarer:

 1. Hm, historiskt sett var det ju män som stickade först, tror jag. Mästare och gesäll. Inga kvinnor där, inte.

  SvaraRadera
 2. (flin)
  Tycker att du e skön som du e, fortsätt så Gosse, fortsätt bara, och ge "Dom" på nöten... ;-)
  Förresten, djävra snygg strumpa, önskar ja vore så duktig som du, fast ja e "Käring"... ;-)
  Håll stickorna varma...

  SvaraRadera
 3. Jo, runt mitten av 1400 någonting. Silkestapeter och långa konstfulla strumpor. 10 år som lärling, är sånt jag har hört men aldrig fått bekräftat. Skulle vara hemskt intressant med en undersökning om stickningens intåg i allmogen och männens roll där. Sysslolösa händer var det ju inte tal om och det finns ju bild på hur hela familjen är involverade ullslöjden. På många riktigt gamla bilder är det ofta kvinnorna som spinner och männen som stickar. Så jag ska kanske ge fan i spinnrocken då i alla fall? ;-)

  SvaraRadera
 4. Fånskallar finns det gott om, men skit i dom. Hittade din blogg idag och blev glad och inspirerad!

  Så vackert det grå är, ska det bli sockor?

  Och så blev jag löjligt glad åt att det finns *någon* mer än jag som minns urcellen Ellen. :-D

  Stick on!

  SvaraRadera
 5. Tack! :-)

  Jo, gubbgrå skrytstrumpor ska det bli :-) Mönstret Revival är gratis på ravelry.com fram till den 30/4.

  Urcellen Ellen rocks!

  SvaraRadera
 6. Ja herreud. Avund visar sig i många olika former antar jag. Gud så fånigt. Jag säger som alla andra. Skit i dem.

  SvaraRadera
 7. Men va??? Heelt sjuukt. Varför skulle inte karlar kunna sticka. Du fick ju förklarat för mig hur man stickar en spetsmönstrad sjal. Det skulle jag inte ha klarat utan din hjälp. Nää skit i dem!!
  Och ååå va fina sockor
  Ha d bra.

  SvaraRadera
 8. Du milde, vässa stickorna! Behöver du sekond? Jag kan åtminstone skrika uppmuntrande ord. "Här kommer Jared Flood, här kommer Kaffe Fassett, här kommer soldaten Jacques, här kommer hälstickaren John..." Vet du, såna där avslöjar bara sin okunnighet och elakhet, och det mår dom nog sämst av själva. Det kan ju inte vara kul att vara så där djävlig.

  SvaraRadera
 9. Dummaste jag hört på ett bra tag! Ännu en intelligens-stympad varelse har tydligen uttalat sig!

  SvaraRadera
 10. Precis vad jag hela tiden misstänkt: du har en liten FRU gömd där i skogen nå'nstans, som du tvingar att sticka/färga/spinna, så du kan få all credit för jobben se'n ;) Ja du är alldeles för skicklig för att vara sann...
  Hm. Vad som är SANT är att den Svenska Avundsjukan helt klart stuckit fram sitt fula tryne :( URK! Det är faktiskt inte klokt, skämt åsido. Missunnsamhet. DUBBELBLÄH!
  Har folk inget vettigare för sej än att skicka konstiga mail till andra???

  SvaraRadera
 11. Jag kan inget annat än instämma med tidigare talare... Sticka på du!! Inte är det väl nån som klagar om en kvinna mekar med bilar och har olja över hela halaren, det är ju hur coolt som helst! Men en karl som stickar, då är det minsann nåt fel... Far åt pipsvängen, alla ni avundsjuka!! Ni önskar bara att ni också kunde!! Och sockorna ser jättefina ut, jag ska genast leta fram mönstret... :)

  SvaraRadera
 12. Sticka på Broder, det är en fantastisk komplimang när Jante visar sitt allra fulaste tryne!

  SvaraRadera