tisdag 27 december 2011

Godmorgon


Har varit lite tyst, för att jag haft mycket att bearbeta på hemmaplan nu ett tag. J och jag går in i ett nytt skede,  julen är alltid lite jobbig och så har jag gått igenom en hel del......ja, insikter (?) om mig själv sedan jag fick testosteron på flaska. Jag har verkligen inte varit rolig att ha att göra med de senaste månaderna. Och undrar lite grann när min hypofys slutade att funka egentligen? För tittar jag bakåt så, ja....spåren eller tecknen leder rätt långt  bak i tiden om man tänker efter.

Stormen drog förbi och lämnade lite kvistar och träd efter sig på vägen. Soptumman hade hon petat ned med. Men vi har både ström och telefon i behåll. Vilket vi tackar för. Plus åtta grader. Det är i alla fall inte svårt att hålla stugan varm denna vinter.

Jahapp, så har man motvilligt julat sig. Men jultemat var starkt nedtonat och det var trevligt att se familjen. Eller ja, två av dom i alla fall :-) Jag M och T för en trevlig kväll!

Idag är jag uppe tidigt för att inventera i garnhyllan för att se vad jag kan åstadkomma i strumpväg till englandsresan nu i Januari. Tänkte ta med dom i resväskan och posta dom på plats för att spara på ev. porto. Vem vet, kanske någon hämtar dom på plats och får sig en fikastund på båten?

Alla behandlingar (HIV, smärta & hormoner) funkar kalasbra! Inga mätbara virus, komplikationer eller biverkningar. Eller ja, inga värda att nämna i alla fall. Lite yrsel och dåsighet står man faktiskt ut med om man slipper ha ont. Och så länge jag får rå om min tid själv kan jag ju bara lägga ned det jag har för händerna och blunda en stund när tröttheten kommer. Jag är uppe i full dos av värkmedicinen nu enligt shemat. Och även om värken inte är borta, så är den i alla fall starkt avtrubbad. Och faktiskt, så går det att stå ut med.

Och just ja, det ser ut som om jag kan få gratis KBT. Tack EU och Noaks Ark! Måste bara pussla ihop transporterna till Norrköping först. Och ja, förresten......jag går ner i vikt! Jag antar att det bara är för att jag fått kraft att göra mer saker nu. För jag har minsan inte gjort något aktivt för att uppnå det. Jag ser det som en liten vinterbonus.

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt, positivt inlägg! Skönt att det funkar och att du mår bättre. Ha det så gott i England :-)=

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir för din skull! Glad på riktigt!
  (Jul är sådär men dottern älskar den och då funkar det bra. Annars är jul mest en bra anledning att slöa som tusan. En underskattad konst.)

  SvaraRadera
 3. Skönt att du mår bättre.
  När du känner dig kry nog för ett besök här så vet du att du är välkommen hit!
  Freja är dessvärre lite hängig. Vill inte gärna gå ut, lägger sig mitt i dörrhålet och släpper inte ut de andra heller. Så de får inte mycket motion om dagarna....
  Hoppas det bara är kylan och blåsten, vi hittar inga andra fel.

  Läste om KBT i Norrköping. Då kanske du träffar en av mina bästa vänner, Ina som jobbar som terapeut på Noaks Ark. I så fall har du tur, hon är fantastisk!
  /Maud

  SvaraRadera
 4. Det är alltid trevligt att läsa dina inlägg på bloggen! jag känner att det är mycket positivt som kommer igenom skärmen trots att det Du skriver om kan vara tungt. Kramar Åsa

  SvaraRadera