måndag 26 juli 2010

J's ytte pytte små hörlurar via DHL Express

"DHL Express – världsledande inom expresstransporter
DHL Express är världens största expressfraktsföretag. Vi levererar vart du vill och vid den tid du önskar."

Express? Levererar vart du vill och vid den tid du önskar. Jo pyttsan! 

Tisdag, försändelsen anländer Arlanda. Skickas till Stockholm. Skickas tillbaka till Arlanda efter sortering.

Onsdag, paketet dyker upp i Leipzig - Germany på morgonen. Och skickas tillbaka till Gothenburg - Sweden under förmiddagen samt anländer före lunch. "Försök till leverans - mottagare var inte hemma" Vi bor i Östergötland, där även meddelandet lades i brevlådan trots att alla var hemma. 6 timmar och 16 minuter senare dyker paketet upp i Göteborg igen.

Torsdag, Försändelse hålls kvar       Gothenburg - Sweden.

Fredag, Försändelse hålls kvar       Gothenburg - Sweden. Ringde och fick tiden Måndag (idag) 13.00-14.30. Ingen kom.

Ringde DHL. Försändelsen hade enl. datorn inte gått ut idag som överenskommet per telefon. "Är det någon hemma under dagen imorgon då?" Jag har varit hemma hela dagen idag också! Men ja, under vilken tid imorgon? "Vi kan inte lämna några tider!" Ja, men det gjorde ni ju när ni sa att ni skulle komma 13.00-14.30 idag! "Kan du skriva en fullmakt och lämna till någon annan därhemma imorgon ifall du inte kan vara hemma?" Jag kan vara hemma alla dagar, men då får ni komma den dagen ni säger att ni ska komma i alla fall! "Vi kan inte......o.s.v.....o.s.v." Och där tappade jag allt intresse för allt vad mer hon hade att säga.

Det är nog bäst att J skriver den där fullmakten för sina hörlurar tills dess. För annars vägrar dom väl lämna ut den till mig. Om dom kommer imorgon d.v.s.

Och det sista som slår mig, som egentligen är viktigast av allt. Hur klimatsmart är resvägen? Paketet skickades ursprungligen från Solna.

12 kommentarer:

 1. Oh kära nån.... Vet inte om jag ska skratta eller gråta.... Hoppas du fick hem dom j***la hörlurarna sen.... Kram :-D

  SvaraRadera
 2. Jodå, dom kom. Till slut....

  SvaraRadera
 3. Min brorsa beställde något som tog vägen om Tyskland och Spanien och sedan Tyskland igen innan det till slut gick åt rätt håll...
  Lite allmänt pinsamt!
  Såg dock i nästa inlägg att lurarna var läckra, iaf!

  SvaraRadera
 4. Det här är ju skrattretande roligt! Och det är ännu roligare om det är sant. Suck!

  SvaraRadera
 5. Det skrämmande är, att om man tycker att det är viktigt att köpa ifrån Sverige för miljöns skull. Så spelar det ingen roll hur man väljer.

  SvaraRadera
 6. Herregud vilken resa det paketet gjorde. Snacka om onödiga utsläpp varför bolla med paketet fram och tillbaka? Varför kan folk aldrig hålla vad de lovar?

  SvaraRadera
 7. När jag ringde på marknadsundersökningar en gång angående fraktbolag, var det en kund som sapå bredaste gotländska:
  -DHL? Aldrig mer! Vet du inte vad de står för?
  Demolera Hela Lasten

  SvaraRadera
 8. Det är företagsamheten när den är som bäst!

  Och för övrigt helt i linje med EU:s uttalade målsättning att ju mer som transporteras inom EU, desto bättre. Bara sådär, rakt av. Det är nämligen bra för tillväxten. Viktigt, viktigt...

  Skrattretande, pinsamt och skrämmande är väl bra adjektiv?

  SvaraRadera
 9. JO, om man skapar optimalt strul. Så involverar man maximalt antal anställda. Till och med callcenters i Calcutta får vara med på ett hörn. Global economy goes global fuck up!

  SvaraRadera
 10. Precis. Och som exempel ökar en trafikolycka tillväxten av ett lands BNP. Sjukt, men sant. Det är värt att reflektera över när ekonomer, företag, banker och politiker talar om att mer tillväxt är nödvändig.

  "För att tro på obegränsad tillväxt i en begränsad värld, så måste du antingen vara idiot eller nationalekonom" (Kenneth Boulding, nationalekonom)

  SvaraRadera
 11. herkesin geleceği güzel bir site

  SvaraRadera