Dåliga vanor plockar man ju upp lite här och var. Men som tur är har man ju Google att ta till när abstinensen blir för svår. Receptet var enkelt. Men bondfruarna hade muskot och kanel i sina welshcakes. Så det hade jag med, minsan.
Ingredients
225g/8oz self-raising flour, sieved
110g/4oz (preferably Welsh) salted butter
1 egg
handful of sultanas
milk, if needed
85g/3oz caster sugar
extra butter, for greasing
Preparation method
Rub the fat into the sieved flour to make breadcrumbs. Add the sugar, dried fruit and then the egg. Mix to combine, then form a ball of dough, using a splash of milk if needed.
Roll out the pastry until it is a 5mm/¼in thick and cut into rounds with a 7.5-10cm/3-4in fluted cutter.
You now need a bakestone or a heavy iron griddle. Rub it with butter and wipe the excess away. Put it on to a direct heat and wait until it heats up, place the Welsh cakes on the griddle, turning once. They need about 2-3 minutes each side. Each side needs to be caramel brown before turning although some people I know like them almost burnt.
Remove from the pan and dust with caster sugar while still warm. Some people leave out the dried fruit, and split them when cool and sandwich them together with jam.
Oj oj oj vad gott det verkar vara!!! De SER ju goda ut också!!! Härliga ovanor du skaffar dej!!
SvaraRaderaJag varken stickar eller är man, men jag vill också åka till wales på "mens knitting" nu! Hm, jag kan ju förstås sticka, även om jag hellre syr, och ibland på jakter märker ingen att jag inte är en gubbe, jag kanske kan go undercover....?
SvaraRadera