Dandelion and Burdock
Ingredients
2 large Burdock roots
2 Dandelion roots
4.5 litres/1 gallon of water
500g/1lb caster sugar
2 tbs black treacle
Juice of 1 lemon
Yeast
2 Dandelion roots
4.5 litres/1 gallon of water
500g/1lb caster sugar
2 tbs black treacle
Juice of 1 lemon
Yeast
Wipe the roots clean and cut off their leaves.; cut the roots into small pieces. Put the chopped roots into a pan with 2.2 litres/4 pints water and boil for 30 minutes.
Add the sugar, treacle and lemon juice to the rest of the water in a large pan and simmer. After 30 minutes, strain off the roots and leave the liquid to cool.
Meanwhile, mix the yeast with some warm water so it starts fermenting. When the root liquid is tepid, add the yeast. Leave it to ferment in the bucket for 3-4 days. Put into bottles and drink after a week.
Vad tänker du göra med dem? Äta upp dem?
SvaraRaderaNja, fast dom är goda till att äta också. Smakar något åt jordärtskockor eller svartrötter. Men jag ska brygga svagdricka på dom.
SvaraRaderaJag la till receptet nu i efterskott.
SvaraRaderaFinns här om du vill göra en uflykt:-) Jag blir gärna av med dem. Har en bautastor precis vid jordärtsskockorna!
SvaraRaderaJag ska åt erat håll snart, så pax! :-)
SvaraRaderaCaprifool, jag vill ge dig en award! Du kan hämta den på min blogg http://hillevisthreads.blogspot.com/
SvaraRaderaSlå en ping först bara så vi är hemma - det är vi i och för sig nästan jämt men i morgon fredag har Mats bestämt att vi ska på utflykt!
SvaraRadera