fredag 30 april 2010

Ibland....

...kan man känna sig hyfsat nöjd. Gillar den här hälen. Det blir liksom så prydligt med alla vridna maskor.

Jag tror bestämt....

.....att den svenska sommaren var här igår och kollade läget. Och idag regnar det, så nu är jag säker.

torsdag 29 april 2010

Trött

Nästan lite soltrött till och med. Underarmarna är lite solvarma ännu, fastän det är kväll. Och gör jag gristryne så känns näsan annorlunda. Fick nog lite sol på den med.  Bytte däck idag. På tiden! De gamla från förförra bilen passade. Det är något år där som Saab toka sig med bultavstånd. Eller var det antal bultar? Minns inte. "Körde in däcken" genom att åka till Mjölby och stickcaféet på Albacken. Lite fler denna gången. Hade inte alla gått hade jag väl suttit kvar där ännu. På vägen till bilen vart jag kär i en hammock.

tisdag 27 april 2010

Ett fult tryne tittar fram

Jag vet inte ännu riktigt vad det är för tryne dock. Jag har fått lite email, tillräckligt många för att det ska likna ett mönster......eller ja, monster kanske. Avund? Jag vet inte. Dom är skrivna på varierande sätt och med varierande innehåll. Men andemeningen i mailen är i alla fall att jag ska ge fan i att göra intrång på en för kvinnor reserverad tillflykt, den mjuka slöjden. Att jag måste ha använd någon annans bilder och ljugit om att det är jag som har stickat dom. Kvalitén är helt enkelt för.....öh....hög för att komma ur en mans händer. Och för det säger jag TACK! Vilken djävla komplimang! Dessutom, ska jag sluta pjoska...minsan.

Men, istället för att skriva under pseudonym och från låtsasmail som gmail eller hotmail. Möt mig på parkeringen en mörk natt. Välj dina vapen (stickor). Och sticka ikapp med mig en stund IRL istället. Bring it on girl! I dare you!

Strumpan som jag tydligen inte stickade på ute i solen idag heter Revival, finns på Ravelry och är tillräckligt klurig för att vara intressant ända till strumpa nr. 2. Inget second sock syndom där alltså.

Nämen?

Vart tog helgen vägen? Min hjärna hoppade nog över den.

Och hoppade posten över en massa paket under vulkanutbrottet i rena förskräckelsen? Hur lång tid kan det ta att komma ikapp med att dela ut USA-paketen efter att flygplatserna öppnats? Hoppas i alla fall att inget kom bort på riktigt, utan bara är försenat.

fredag 23 april 2010

Var på stickcafét igår

Och A och jag kom på att man kan ha en stickstörning. För man kan ju både hetssticka och tröststicka.

onsdag 21 april 2010

Yeay!

Nu funkar allt som det ska igen. Det var någon server som.....ja, något elektriskt :-)

tisdag 20 april 2010

Detta är ingen stickblogg

Men det ser ut att vara det då stickning är det som upptar min tid just nu. Jag skriver om det som är viktigt för mig för stunden. I början, hade man nog kunnat kalla det för en getblogg. Och hade jag börjat skriva tidigare, hade det varit en annan sorts blogg. Detta skrev jag på ett forum för en stund sen. Jag tycker/känner att det uttrycker rätt hyfsat, hur en av mina perioder kan se ut.

"Just nu är jag trött på att vara jag. Garnerna har tagit över hemmet, eller ja livet. Och UFO'na (unfinished objects) ligger överallt. Måste se, måste kolla, måste bli färdig, måste börja nytt innan det föregående är färdigt. Bestämmer mig för att låta bli att köpa mer. Ser något nytt och "Oooooh shiny!" så är det bortglömt. Ja, allt annat är glömt med, för att räkningarna ska betalas blir i samma stund irrelevant. Fingrarna stickar ständigt, och resten hinns inte med. När fingrarna inte stickar, så stickar hjärnan.  Hur lägger man upp så? Hur vrider man så? Lånar böcker på biblan. Kolla film på YouTube. Blir frustrerad när jag sett allt och sökningen på senast uppladdade inte innehåller det jag MÅSTE veta.

Innan var det getter, snickeri, esperanto, linux, pc teknik, sex, kärlekar, fällknivar, mungigor o.s.v.......jag bara MÅSTE! Och mår bäst av att sitta i mitt hörn och smeka och betrakta det som är intressant för stunden, my precious! Inte alls så praktiskt när kärleken ska till jobbet t.ex.

Livet funkar dåligt. Intressena överväldigar och lamslår resten av livet. Fogden knackar på dörren, pappershögen växer, högen med oöppnade fönsterkuvert likaså.

Ja, jag är inne i en period just nu. Inget funkar. Och vården bryr sig inte.

Jag vill ha en av och på knapp!"

måndag 19 april 2010

Knas på webhotell

Mitt webhotell har knas. Så inga mail till några av mina caprifool.se adresser kommer fram. Det är inte mitt fel att jag inte svarar. Bara så ni vet det :-)

All my addresses are f****d up right now. Just so you know.

fredag 16 april 2010

Bonus

Jahapp, så fick man lite bonustid över. Vad ska man göra med den? Kratta kanske? Eller om jag känner mig själv rätt, snarare titta på krattan, sucka och gosa med katten. Känner mig som någon slags håglös "Urcellen Ellen" i ett moln av obeslutsamhet.

Pappa skulle ha kommit imorgon



Men han lär nog bli en aning försenad.

Oj, sist jag tittade på filmen så var det inget ljud. Men skruva med och blunda för reklamen. Bilderna var det färskaste jag hittade igår dock. Moder Jord kanske vill påminna oss om vem som bestämmer?

torsdag 15 april 2010

Kejsarens nya kläd.....öh nä, operativsystem?

Ja, det är ju lätt att lägga till ordet "Premium" till något för att få det att låta bra. Asså, jag har en bra dator. En mycket bra dator skulle jag nog säga. Men en mycket bra men seg dator. Installerade Ubuntu nyss på en egen liten partition vid sidan av. Man kan ju alltid prova. liksom. Och plötsligt har jag en mycket bra och supersnabb dator. Varför, ska vi nöja oss med enbart ord? Windows 95, kom tillbaka, allt är förlåtet!

"Titta, han (Bill Gates) har ju ingenting på sig!"

onsdag 14 april 2010

Sitt!

Jag vill ha en Charpoy, eller indisk repsäng i mitt framtida imaginära arbetsrum. Eller varför inte på fartstukvisten? Jag sitter ju alltid med benen i kors och jobbar. Och vanliga stolar och soffor passar mig inte. Det är antingen för trångt, eller för mjuuuukt. Nä, en Charpoy verkar vara idealisk.

måndag 12 april 2010

Jaaaaa!

Foto: Nina Hedenius

5 x Nina Hedenius, Onsdagar 21.00 på Kunskapskanalen! *happydance* :-) Ve den som vågar ringa 5 onsdagkvällar framöver!

Och hrm......jag skrev till optikern och dom skickar nu ett recept. Lärdom: Gamla tiders "Man ska inte vara till besvär" fungerar inte längre. Mina svarta kängor klämmer, men jag hade på dom i tanken när jag skrev mailet. Med imaginära, arga, svarta kängor kan man komma långt.

Örrk, när jag tänker efter....så klämmer alla mina gamla kläder. Fan!

Jag har börjat se dubbelt

Tyckte det var dags för en synundersökning. Så jag passade på att fråga om dropin lite så där i förbifarten när jag ändå var i stan. Kollade typ allt man kunde kolla i ögonen, fick utskriften som jag bad om (jag vill ha valfrihet) och provade bågar. Det är roligt vad små nippertippor tycker är "klädsamt och fräckt" på en 45 åring. Bara ordet "fräckt" känns ålderdomligt ju! Som någon makeover i ett caféprogram. Så jag glömde tiden och provade vidare. Tittade upp på klockan och HERREGUD TÅGET! Missar jag tåget, så kommer jag inte hem förrän om 3 timmar till! Alltså 9 timmar hemifrån. Går ju inte. Så jag tackade för mig och sprang till tåget. Sittplats.....*pust* Och så.....HERREGUD, vi glömde ju betalningen för undersökningen! Både jag och de två ur personalen som hjälpte mig hade missat det.

Jag ringer snällt genast när jag kommer hem, presenterar mig, förklarar och ber om ursäkt I min enfald, trodde jag det var lätt ordnat i dessa digitala dagar. Ett kontonummer och *hepp* klart. Icke!:

B - "Ja just ja!" säger expediten. "Du får komma in och betala" *återhållsamt artig*
(Lång förklaring följer att jag bor flera mil där ifrån och att det kostar mig 80 kronor och 6 timmar hemifrån med kommunala färdmedel.)
A - "Har ni inget kontonummer? Så sätter jag in 320SEK bums!"
(hon går iväg och frågar chefen)
B - "Nej, vi har inget kontonummer! Du får komma in och betala" *nu trött i rösten*
A - "Sedlar i kuvert?" *villig att hitta en lösning*
(hon går iväg och frågar chefen)
B - "Nej, det är ingen bra idé!" *nu klart irriterad*
A - "Men ge mig ett kontonummer då, så betalar jag!" *biter mig i läppen för att inte spricka* (45 åriga män som gråter i telefon, är inte "fräckt")
B - "Vi har ju inget kontonummer!" *dödläge*

Konstigt. Ett företag helt utan kontonummer. Dom har inget, säger dom. Så lätt, klipper man av en människa. Och typ "hämnas" genom att fakturera mig med 50SEK faktureringsavgift. Som om det inte finns ett kontonummer på fakturan sen då? Idioter! Att man  bor i skogen, har ont om pengar och måste vara hemifrån 6 timmar p.g.a kommunikationerna, var inget som bekom dom. Smidigt? Inte var det receptet jag fick heller. Utan en utskrift på min "journal" Alltså, i praktiken så faktureras jag för 370SEK för ett för mig värdelöst papper. Lite bläck på ett A4.

Lärdom; Man ska inte vara ärlig. Det kan straffa sig. Och bo för GUDS skull inte i glesbygd!

Nu är jag arg!

En lite rolig jämförelse: en vän i Stockholm beklagade sig över att han hade missat t-banan. Stackarn, fick väl vänta tre minuter till nästa tåg :-)

söndag 11 april 2010

Någon sa....

....glöm bobbinerna! Så då gjorde jag det och bytte till 2,75 mm, 1 m rundsticka istället. Så mkt. lättare det vart.

lördag 10 april 2010

Aaaarrrgggh......som i Argyle

Vaför kan jag inte låta bli för? Skulle vara så mkt. lättare då. Repat upp tre gånger och är bara inte NÖJD! Färgerna = jippie! Tekniken = yeay! Det önskade slutresultatet = woopsiedooo! Mitt eget arbete = bläx! Men träning ger färdighet och jag har nog repat upp detta till kvällen också. Stickor nr. 2,75 kanske? En valium, någon?

fredag 9 april 2010

Debut

Jag var på mitt livs första stickcafé idag. Albackens Trädgårdsskafferi håller stickcafé på Torsdagar mellan 15-18. Men folk håller nog på och gullar med familjen och påsklovar sig fortfarande. För vi var inte så många. Vi som var där hade dock trevligt. Usch så ringrostig man blir på att umgås efter 3 månader i skogen. Men det blir nog fler tillfällen att öva upp den sociala kompetensen. Dagens lärdom: Glöm inte glasögonen! Och ta inte med något där man måste räkna maskor :-)

torsdag 8 april 2010

Omaka par?

Nä, man får spegelvända mönstret för det andra benet. Testar ett nytt (för mig i.a.f) program bara, som heter Intwined Pattern Studio. Inte hunnit så mkt. mer än att leka lite med färger och rutor ännu. Men jag är nog lite kär ändå :-) Två Argyle mönster blev det idag. Om jag någonsin kommer att sticka dom, så blir det efter instruktionerna för Minerva's Argyles by Carla. Det låter ju slappt och bra, att bara behöva sy en söm istället för tre.

tisdag 6 april 2010

fredag 2 april 2010

Mellanspel

La upp dom här igår som avkoppling mellan två projekt. Nålarna till A-K's väst har inte kommit ännu. Så jag passar på att koppla av med ett par strumpor. Best friend socks, heter dom. En vän i Tyskland hade flyttstädning och skickade en kartong garner till mig. Det låg också en stor burk Engelsk Marmite och två stickhållare i paketet. Thank you "K.P."! :-)

Snart är det så varmt att man kan sitta ute på bron.