fredag 30 oktober 2009

Minsan.....


....så vart det inte en halsduk i alla fall. Färgen är kundens önskefärg. Det var roligt att göra något annat en kväll.

torsdag 29 oktober 2009

Juhupp

Här ska det visst bli halsduk, minsan. Det var länge sen. Ja, nästan så länge sen som Dr Who i orginal. Kul pryl. Sprang omkring i kartong med klistrad folie och en avlopps rensare och skrek maniskt "Exterminate! Exterminate!" Och så säger dom att allt är dataspelens fel? Va? Man kan leka kring med gubbar gjorda av kottar med. Men vad skönt för samhället att ha något att skylla på. Nä, man skulle ta sin Tardis och flyga iväg.

måndag 26 oktober 2009

Barnbeck


I dag färgade jag ett garn som mest liknade barnbeck. Det var ju just en snygg början nu när det finns en liten webshop och allt. Menne, det är väl för att man ska hålla sig ödmjuk kanske. lite senare i veckan får jag tillgång till en bättre kamera och ska fota om allt. Det behövs! Färgerna blir lätt koko annars. Och så har jag börjat med merinon nu. Det är otroligt hur olika färgen tar på olika garner. En del kan man fluffa runt lite och få ganska jämnt. Andra biter direkt, så det blir flammigt garn hur man än bär sig åt. Men, det går ju att utnyttja till sin fördel.

torsdag 22 oktober 2009

Besök


Idag kom paret Depp och Ångest på besök. "Jag har inte tid med er!" sa jag åt dom. Så nu trycker dom näsan mot rutan i väntan på backup från Fru Vinter.

måndag 12 oktober 2009

Jag är nöjd


Himla skoj att äntligen se hur mina handfärgade garner ser ut uppstickade. Och så börjar jag hitta fram till en model i flera olika storlekar som jag kan vara nöjd med och själv vilja ha på mig.

lördag 10 oktober 2009

Färgterapi

Det är mycket som går runt i huvudet på mig nu. Kreativ monotoni skapar ordning i tankarna. Färg som både hetsar och lugnar. Det ena färgbadet efter det andra. Alla olika. och bäst av allt, det vita rena i skåpet som väntar. 16 färgbad, som väntar på nya tankar och tillstånd att färgas av.

torsdag 8 oktober 2009

Koka kittelen full

Står vid spisen i ett moln av ättika. Ska färga in en känsla av svarta nätter, blod och blixtrande vita tänder i 6 härvor sockgarn. Hjälper en mässa tro? Lite paddblod och fladdermusvingar? Eller vaffan, det kanske blir en färg av barnbeck eller sommaräng istället. Man vet aldrig vart det slutar.

Senare: Men så illa vart det ju nu inte. Tycker det vart fint, även om blodet inte vart så djuprött. Kanske offret led av järnbrist.